Časi se spreminjajo, z njimi pa tudi navade, zlasti prehranske. Želimo, da je hrana, ki jo jemo, praktična in hitra za pripravo, pa tudi okusna, njene hranilne sestavine pa bolj zdrave in v koraku z našim hitrim tempom življenja. Podravka želi svojim potrošnikom zagotoviti hrano, ki poskrbi za vse to, hkrati pa ohranja prepoznaven okus, h kateremu se vsi vedno znova radi vračajo. 

Prav zato je pred 10 leti oblikovala nutritivno strategijo in trdo delala za izpolnitev njenih ciljev, zdaj, ko so cilji skoraj v celoti izpolnjeni, pa je čas za postavljanje novih, katerih bistvo je zdrava, uravnotežena in trajnostna prehrana.

Tako ponujamo obstoječe, vsem dobro znane, izdelke z zmanjšanim deležem sestavin, kot sta sladkor in sol, pa tudi povsem nove izdelke, prilagojene sodobnemu potrošniku in zdravemu načinu življenja.

 

ENA SLADKA SKRB MANJ

Skrbi so sladke, vendar smo lahko tudi brez njih. Ali veste, da je le 2% populacije, starejše od 16 let seznanjeno s priporočenih dnevnim vnosom sladkorja, ki znaša 25 – 50 g? Razmislite o bolj uravnoteženih možnostih in vključite prehrano, ki z dobrim hrani, njen okus pa bo kljub temu ostal prepoznaven. Z uravnavanjem sladkorja skrbimo za lastno zdravjem ta naložba pa se nam bo povrnila dvojno. 

Izvedite več
 

NAJ OKUS PRIDE V SREDIŠČE

Svetovna zdravstvena organizacija priporoča 5 g soli na dan, vendar z današnjim načinom življenja vnesemo v teko tudi do nekajkrat večjo količino jedilne soli od priporočene. Vendar ni treba, da je tako. Začimbe so tu zato, da nam popestrijo jedi, zato jih uporabljajmo. Za vsako izmed njih se najde prostor, zato se prepustite vonjem in okusom nabora začimb, ki jih ponuja Podravka.

Izvedite več
 

TUDI BELJAKOVINE SO LAHKO OKUSNE

Beljakovine ali proteini so poleg vode najpomembnejše snovi v telesu. Že danes sprejmite odločitev in povečajte vnos beljakovin. Zmešajte si bogat beljakovinski napitek, dodajte malo vlaknin s sadjem in zelenjavo ter nekaj kosmičev za popoln okus. 

Izvedite več