Zaščita zasebnosti

Pravila varstva osebnih podatkov na spletni strani www.podravka.si

Osebni podatek. Osebni podatek je vsaka informacija, ki se nanaša na identificirano osebo oziroma osebo, ki jo lahko posredno ali neposredno identificiramo (npr. ime in priimek, naslov, telefonska številka, naslov elektronske pošte ipd.).

Namen zbiranja podatkov. Osebne podatke zbiramo, da bi izboljšali kakovost vsebin in funkcionalnost storitev na Podravka.si ter zadovoljili vaše interese in potrebe. Želimo vas tudi obveščati o obstoječih in novih vsebinah ter o funkcionalnosti storitev na Podravka.si, ki bi vas utegnile zanimati. Želimo vas seznaniti z našimi izdelki in storitvami, tudi s tistimi, ki so povezani z našimi podružnicami ter s partnerji.

Podatki, ki jih obdelujemo. Do spletne strani Podravka.si lahko dostopate brez registracije. Če se registrirate, lahko uporabljate večje število vsebin in funkcionalnosti spletne strani (npr. se naročite na prejemanje obvestil – e-novice ). Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebne podatke obdelujemo samo za potrebe vašega sodelovanja pri aktivnostih na naših spletnih straneh. Z vašo prijavo bodo obdelani samo naslednji podatki: uporabniško ime, geslo, ime in priimek, elektronski naslov. Če želite, lahko vnesete tudi dodatne osebne podatke. 

Če ne želite prejemati promocijskih e-sporočil (e-novice, opomniki ...), pošljite obvestilo s svojo zahtevo na naslov info@podravka.si ali pa prejemanje izključite sami, če je to mogoče storiti v samem promocijskem e-sporočilu.

Osebni podatki, ki jih obvezno obdelamo pri registraciji, in tisti, ki jih prostovoljno vnesete, ostalim uporabnikom (registriranim ter neregistriranim) med uporabo spletne strani Podravka.si ne bodo vidni, kakor tudi ne drugi osebni podatki, ki ste jih vnesli ob registraciji. S prijavo na spletno stran Podravka.si se strinjate, da se vaši vneseni osebni podatki obdelujejo z namenom in na načine, ki jih opredeljuje politika zasebnosti na tej spletni strani.

1. Zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov

Podravka spoštuje vašo zasebnost in vaše osebne podatke obdeluje pošteno ter zakonito.

Vaše soglasje. Vaše osebne podatke obdelujemo samo z vašim soglasjem – tj. z vašo izrecno izjavo, da smemo osebne podatke, ki ste jih dali na voljo z registracijo in uporabo spletne strani, obdelovati v namen, določen v Izjavi o varovanju zasebnosti. Za vaše soglasje bomo zaprosili, ko boste izpolnjevali kateri koli obrazec na spletni strani Podravka.si

Brez vašega soglasja lahko vaše podatke zbiramo in obdelujemo samo v primerih, določenih z zakonom.

Obdelava osebnih podatkov. Zbrane osebne podatke shranjujemo v elektronski obliki, pri čemer uporabljamo ustrezno tehnično varovanje in organizacijske ter kadrovske varnostne ukrepe in protokole. Na ta način onemogočamo dostop do osebnih podatkov drugim uporabnikom portala ter zagotavljamo, da je njihova uporaba v skladu z namenom obdelave.

Ankete in vprašalniki. Občasno na naših straneh izvajamo ankete, raziskave, objavljamo vprašalnike ipd. Podatke, ki jih zberemo na ta način, obravnavamo kot zaupne in jih uporabljamo izključno za potrebe Podravke. Povzetke izidov omenjenih anket, vprašalnikov in raziskav pa uporabljamo tudi pri stikih z javnostjo ter jih delimo z vami na naši spletni strani.

Sporočila v elektronski obliki. Ko nam pošljete elektronsko pošto (e-sporočilo) s svojimi osebnimi podatki, s katerimi vas lahko identificiramo, te podatke uporabljamo samo za namen izpolnitve vaših zahtev, ne glede na to, ali je elektronska pošta vprašanje ali komentar. Morebiti bomo vaše elektronsko sporočilo oziroma obrazec posredovali tretji osebi, drugim zaposlenim v Podravki ali dobaviteljem z namenom, da bomo lahko odgovorili na vaše vprašanje oziroma izpolnili vašo zahtevo.

2. Brisanje osebnih podatkov in vaš dostop do njih

Shranjevanje osebnih podatkov. Osebni podatki, ki ste nam jih posredovali z registracijo, bodo shranjeni v podatkovni zbirki spletne strani Podravka.si za čas njenega trajanja oziroma za čas trajanja vaše registracije. Nato bomo vaše podatke izbrisali, razen če privolite v njihovo nadaljnje hranjenje.

Vaš dostop do podatkov. Kadar koli imate pravico izbrisati svoj uporabniški račun. Prav tako imate pravico izvedeti, katere vaše osebne podatke hranimo v naši zbirki osebnih podatkov registriranih uporabnikov, imate pa tudi pravico do spremembe ali uničenja vseh podatkov ali samo določenih. To storite tako, da obvestilo z zahtevo pošljete na naslov info@podravka.si. Če boste želeli uveljaviti katero od navedenih zahtev, si bomo po najboljših močeh prizadevali preveriti vašo identiteto in s tem preprečiti nepooblaščeno uporabo osebnih podatkov.

3. Podatki o drugih osebah

Odvisno od vsebine in funkcionalnosti storitve, ki jo uporabljate, vas lahko zaprosimo za določene osebne podatke druge osebe, če je to potrebno za uporabo neke funkcije (npr. pošiljanje elektronskih razglednic, pri katerem navedete ime in elektronski naslov osebe, ki ji jo pošiljate). Teh osebnih podatkov ne obdelujemo oziroma to delamo le v obsegu, ki je nujen za funkcionalnost storitve, ki jo uporabljate. Teh podatkov prav tako ne bomo posredovali tretjim osebam, razen če tako veleva zakon. Osebni podatki, ki nam jih posredujete na ta način, bodo izbrisani, takoj ko boste končali uporabo storitve (npr. potem ko boste poslali elektronsko razglednico).

4. Posredovanje osebnih podatkov drugim

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo drugim, razen če nas za to pooblastite. Po drugi strani pa v primerih, kadar je posredovanje potrebno za funkcionalnost storitev in vsebin na spletni strani Podravka.si (npr. osveževanje zbirke življenjepisov), menimo, da z uporabo zadevnih storitev dopuščate posredovanje vaših osebnih podatkov, ki so nujni za izvedbo te naloge, našim partnerjem/podružnicam. Zagotovili bomo, da bodo naši partnerji/podružnice vaše osebne podatke obdelovali na način, ki je predviden v Izjavi o varovanju zasebnosti na spletni strani Podravka.si.

5. Izjave o varovanju osebnih podatkov drugih spletnih strani tretjih oseb/strani

Na spletni strani Podravka.si boste našli povezave do drugih spletnih strani in portalov. Pravila zaščite osebnih podatkov na teh portalih so lahko drugačna od pravil na strani Podravka.si. Prav tako lahko najdete na spletni strani Podravka.si različne igre in promocije izdelkov ali storitev, ki jih izvajajo naši partnerji oziroma oglaševalci, zato lahko tretje osebe od vas zahtevajo določene osebne podatke. V primeru, ko svoje osebne podatke pošljete neposredno tretjim osebam/stranem ali drugim portalom, pogoji uporabe spletne strani Podravka.si in vsebina naše Izjave o varovanju zasebnosti prenehajo veljati. 

Na naši spletni strani vam ponujamo tudi funkcionalnosti družbenih omrežij, ki omogočajo izmenjavo osebnih podatkov z družbenih omrežij, zato vas prosimo, da preberete izjave o varovanju osebnih podatkov, ki se uporabljajo na straneh drugih portalov ali družbenih omrežij oziroma na straneh tretjih oseb.

6. Omejitev odgovornosti

Kljub tehničnim, organizacijskim in kadrovskim ukrepom za varovanje osebnih podatkov pred naključnimi ali namernimi zlorabami, uničenjem, izgubo, nepooblaščeno spremembo ali dostopom ne moremo jamčiti za njihovo popolno varnost, saj bi bilo to v nasprotju z zakonom o varovanju zasebnosti. 

V največjem obsegu, ki ga dovoljuje zakon, se odvezujemo vsakršne odgovornosti za škodo, povzročeno uporabnikom ali tretjim osebam z naključnim razkritjem osebnih podatkov. 

Glede na to, da nimamo nadzora nad osebnimi podatki, ki jih posredujete s pristopom k drugim portalom ali z njihovo uporabo oziroma neposredno tretjim osebam (npr. pri sodelovanju v sponzoriranih aktivnostih), v največjem obsegu, ki ga dopušča zakon, izključujemo vsakršno odgovornost za škodo, povzročeno vam ali tretjim osebam zaradi posredovanja podatkov na tak način.

7. Statistika strežnika

Naš spletni strežnik uporablja statistični program. Tovrstni programi so standardna značilnost vseh strežnikov, ne samo spletne strani Podravka.si. Omogočajo nam ugotavljanje, kateri podatki na spletni strani so za naše uporabnike najbolj oziroma najmanj zanimivi. Statistični program uporabljamo zaradi učinkovitosti strukture naše spletne strani in zaradi spremljanja obiskov na Podravka.si.

8. Varnost podatkov

Za zagotavljanje varnosti podatkov in dostopnosti vsebin vsem uporabnikom ter funkcionalnosti storitev na straneh Podravka.si uporablja naš računalniški sistem programe, ki sledijo dejavnosti na mreži in prepoznavajo nepooblaščene poskuse posredovanja ali spreminjanja podatkov, kot tudi tiste, ki bi lahko povzročili škodo na drugačen način. Nepooblaščeni poskusi posredovanja ali spremembe podatkov na spletni strani Podravka.si so strogo prepovedani.

Piškotki (Cookies)
Pridržujemo si pravico do uporabe piškotkov na spletni strani Podravka.si

Kaj so piškotki? Piškoti predstavljajo zbirko podatkov, ki deluje kot vaš anonimni individualni identifikator, in sicer tako, da vsako posamezno stran, ki jo obiščete na Podravka.si, pošlje vašemu brskalniku. 

Namen piškotkov. Ko dostopate do posamezne strani na Podravka.si, vam pošljemo piškotke, ki se shranijo na vašem računalniku in se uporabljajo za zapis informacij o vaših predhodnih obiskih (npr. kolikokrat ste dostopali do strani Podravka.si). To pomeni, da bomo ob vašem vsakem naslednjem obisku strani Podravka.si poiskali vaš piškotek in pregledali v njem zapisane podatke. Piškotek ne vsebuje vaših osebnih podatkov, ampak samo omogoča hitrejše in učinkovitejše aktiviranje informacij, podatkov ter nastavitev, ki ste jih že uporabljali na naši strani. Do naših piškotkov na vašem računalniku ne more dostopati nobena spletna stran, ki ni del spletne strani Podravka.si

Podravka.si statistično spremlja obiskanost strani izključno zaradi pridobivanja potrebnih informacij o všečnosti in uspešnosti svojih spletnih strani ter pri tem uporablja storitev tretje strani, in sicer Google Analytics. Natančne informacije o tej storitvi in možnosti za uporabnike, da spreminjajo nastavitve piškotkov, ki so za to potrebni, so na voljo na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Spletna stran uporablja Google Analytics za namene remarketinga.

Da bi vam nudili boljšo uporabniško izkušnjo in učinkovito načrtovali prihodnje trženjske kampanje ter objavo vsebin, ki vas zanimajo, uporabljamo orodje Google Analytics Demographics and Interest Reporting, s katerim zbiramo podatke o spolu, starosti in interesih uporabnika. 

Prepoved piškotkov. Prejemanje piškotkov s spletne strani Podravka.si lahko onemogočite. To storite tako, da v meniju vašega brskalnika izberete Orodja/Možnosti (Tools/Options).

9. Varovanje osebnih podatkov otrok na spletni strani Podravka.si

Neposredno komuniciranje z otroki prek interneta spremljajo specifična vprašanja o varovanju njihove zasebnosti. Naše spletne strani, ki bi utegnile pritegniti otroke, mlajše od 14 let, in tako pridobiti njihove osebne podatke, so narejene tako, da v največji mogoči meri zavarujejo pravice otrok ter njihovo zasebnost. V skladu s tem namenom in prizadevanji:

NE obdelujemo osebnih podatkov, ob pomoči katerih bi bilo mogoče vzpostaviti stik z otrokom zunaj spleta, razen v primeru promocijskih iger. Taki podatki za stik prek spleta se uporabljajo brez privolitve staršev samo za neposredne odgovore na otrokova vprašanja in se ne uporabljajo za druge namene.

NE obdelujemo osebnih podatkov, prek katerih bi bilo z otrokom mogoče navezati stik zunaj spleta, razen v primeru podelitve nagrade.

NE posredujemo osebnih podatkov tretjim osebam. Na svojih spletnih straneh resda prirejamo in predstavljamo nagradne igre, ki bi utegnile zanimati tudi otroke, vendar pa podatkov, zbranih v nagradnih igrah, ne uporabljamo v noben drug namen, razen za dokončanje nagradne igre, in teh podatkov ne delimo z nikomer zunaj Podravke (z izjemo omenjenih dobaviteljev).

NE omogočamo otrokom, da bi brez dovoljenja staršev javno objavljali ali na drug način posredovali svoje osebne podatke ali druge informacije, prek katerih bi bilo mogoče z njimi vzpostaviti stike. Nadalje otrok ne spodbujamo, da bi za sodelovanje v nagradni igri ali drugi aktivnosti posredovali več podatkov, kot jih potrebujemo za izvedbo zadevne aktivnosti.

Obstaja možnost, da otroku na naših spletnih straneh omogočimo pošiljanje elektronskega sporočila – elektronske voščilnice prijatelju. Odvisno od okoliščin bomo na tako sporočilo odgovorili oziroma ga posredovali, podatkov pa pri tem ne bomo razkrili nobeni tretji osebi.

Spodbujamo aktivno starševstvo oziroma skrbništvo, zato imate vedno pravico zahtevati vpogled v vse osebne podatke vašega otroka, ki smo jih obdelali na kateri izmed naših strani. Zahtevate lahko izbris podatkov (če se še vedno nahajajo v naši zbirki podatkov) ali pa nam prepoveste nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov vašega otroka. Če ste starš in želite uveljaviti to pravico, se obrnite na naš e-poštni naslov info@podravka.si.

Vpogled
Kadar koli lahko zahtevate vpogled v vse osebne podatke, ki ste nam jih posredovali. Na vašo zahtevo jih lahko posodobimo, popravimo, izbrišemo (če se podatki še vedno nahajajo v naši zbirki podatkov) ali pa jih prenehamo uporabljati. Če želite uveljaviti to pravico, nam pišite na info@podravka.si.

Povezave
Po svojih najboljših močeh si prizadevamo, da bi vas in/ali vašega otroka vse povezave z naših spletnih strani usmerjale na strani, katerih vsebina bi bila kakovostna in ne bi spodbujala negativnosti. Strani in naslovi na spletu pa se hitro spreminjajo, zato ne moremo vedno jamčiti za vsebino vsakega naslova, na katerega vas preusmerjamo.

Če imate v zvezi z Izjavo o varovanju zasebnosti na spletni strani Podravka.si kakršna koli vprašanja ali dvome ali če bi nam radi sporočili svoje izkušnje s katerim od spletnih naslovov, vas prosimo, da nam pišete na info@podravka.si.

Spremembe in prenehanje Izjave o varovanju zasebnosti na spletni strani Podravka.si

Podravka, d. d., si pridržuje pravico do spremembe ali prenehanja celotne spletne strani in Izjave o varovanju zasebnosti ali njunega dela v katerem koli trenutku. Spremembe začnejo veljati z objavo na tem naslovu ali ko so uporabniki obveščeni o njih. Izjava o varovanju zasebnosti velja vse do vaše ali Podravkine prekinitve. Vaša prekinitev je mogoča v vsakem trenutku in pomeni prenehanje uporabe naših strani ter uničenje vseh gradiv in vsebin, prenesenih s te spletne strani ter uporabljenih na njej.

Uslužbenec za varovanje osebnih podatkov

Podravka, d. d.
Ante Starčevića 32
HR – 48000 Koprivnica
Hrvaška

Tel. 048/653-077
Faks 048/653-088
Mob. 099/6651-783

szop@podravka.hr

Posodobljeno 26.10.2015