Mehiške pečene tortilje

  • 60 min
Mehiške pečene tortilje

Sestavine

  • 400 g mletega mesa (mlada govedina)
  • 3 stroki česna
  • 1 sesekljani paradižnik Podravka (390 g)
  • 1 zelena paprika (150 g)
  • 1 večji korenček
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici ajvarja Podravka
  • 200 g poltrdega sira
  • 4 žlice olja
  • sol
  • črni poper Maestro
  • 150 g sladke koruze
  • 150 g rdečega steriliziranega fižola Podravka
  • 6 tortilj
  • 1 žlica Vegete

Priprava

  1. Na drobno narezano čebulo prepražite v ponvi z malo olja, dokler se ne zmehča, nato pa dodajte meso.
  2. Ko tekočina izhlapi, dodajte papriko in korenček, narezana na kocke, ter sesekljan česen. Vse skupaj dušite, da se zelenjava malo zmehča, nato pa dolijte sesekljani paradižnik.
  3. Dodajte poper, Vegeto in ajvar.
  4. Ko se omaka zgosti, jo umaknite z ognja in primešajte fižol ter sladko koruzo.
  5. V posodo za peko zložite tortilje kot lazanjo: plast testa in omaka, ki jo posujete z naribanim sirom. Zaključite z malo omake in veliko sira.
  6. Pecite približno 30 minut v ogreti pečici na 180 °C, da se vse skupaj lepo zapeče.

Porcija: Postrezite toplo s solato.

Nasvet: Zložite 2 tortilji eno poleg druge, tako da dobite 3 zložene nize ali pa uporabite 3 velike tortilje.