Nabodala na popečenem kruhu s sirom

Na lesene palčke nabodite koščke piščanca, paprike, brokolija in čebule ter postrezite na popečenih kruhkih, ki ste jih premazali s kremnim sirom, in uživajte v pisanih grižljajih z žara.

  • 50 min
Nabodala na popečenem kruhu s sirom

Sestavine

  • 1 žlica meda
  • 50 ml balzamičnega kisa
  • 30 g sirnega namaza
  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 300 g brokolija
  • 700 g piščančjega fileja
  • 2 žlici olja
  • 1 Vegeta Grill Classic (30 g)
  • 150 g čebule

Priprava

  1. Balzamični kis zmešajte z Vegeto Grill Classic, oljem in medom. Pripravljeno marinado pustite počivati približno 20 minut.
  2. Piščančji file narežite na koščke, prelijte s pripravljeno marinado, pokrijte in pustite stati približno 30 minut.
  3. Papriko narežite na koščke, čebulo pa na četrtine. Brokoli razdelite na posamezne cvetke, dajte jih v vrelo vodo, kuhajte dve minuti, odcedite in ohladite.
  4. Na lesene ali kovinske palčke izmenično nabodite marinirane koščke mesa, papriko, brokoli in čebulo.
  5. Žar dobro segrejte in premažite z oljem. Nanj razporedite pripravljena nabodala in jih na vsaki strani pecite 8 minut.
  6. Rezine polnozrnatega kruha na tanko premažite s sirnim namazom. Popecite jih na žaru, kjer ste pekli nabodala.
  7. Spodnjo stran kruha dobro zapecite, nato pa na hitro (približno eno minuto) popecite tudi namazano stran kruha.

Porcija: Kot prilogo postrezite rezine popečenega kruha in sezonsko solato.

Nasvet: Piščančji file ne bo suh, če ga narežete na enako velike koščke, zato se bo tudi bolje prepojil z marinado, ki ga bo zmehčala in začinila, hkrati pa se bo meso enakomerno speklo.