Nabodala na popečenem kruhu s sirom
- Recept po coolinarika.com -Na lesene palčke nabodite koščke piščanca, paprike, brokolija in čebule ter postrezite na popečenih kruhkih, ki ste jih premazali s kremnim sirom, in uživajte v pisanih grižljajih z žara.
Priprava
Balzamični kis zmešajte z Vegeto Grill Classic, oljem in medom. Pripravljeno marinado pustite počivati približno 20 minut. Piščančji file narežite na koščke, prelijte s pripravljeno marinado, pokrijte in pustite stati približno 30 minut. Papriko narežite na koščke, čebulo pa na četrtine. Brokoli razdelite na posamezne cvetke, dajte jih v vrelo vodo, kuhajte dve minuti, odcedite in ohladite. Na lesene ali kovinske palčke izmenično nabodite marinirane koščke mesa, papriko, brokoli in čebulo. Žar dobro segrejte in premažite z oljem. Nanj razporedite pripravljena nabodala in jih na vsaki strani pecite 8 minut. Rezine polnozrnatega kruha na tanko premažite s sirnim namazom. Popecite jih na žaru, kjer ste pekli nabodala. Spodnjo stran kruha dobro zapecite, nato pa na hitro (približno eno minuto) popecite tudi namazano stran kruha.
Porcija: Kot prilogo postrezite rezine popečenega kruha in sezonsko solato.
Nasvet: Piščančji file ne bo suh, če ga narežete na enako velike koščke, zato se bo tudi bolje prepojil z marinado, ki ga bo zmehčala in začinila, hkrati pa se bo meso enakomerno speklo.