Puranja rulada z mlinci

Če želite za praznike uživati v posebnem vzdušju, pripravite tradicionalno puranje meso z mlinci na moderen način. Sadje in šampinjoni bodo poskrbeli za pravo kulinarično doživetje.

  • 60 min
Puranja rulada z mlinci

Sestavine

  • 800 g puranjih prsi
  • poper
  • mlinci (2 x 250 g)
  • 50-100 g masla
  • 100 g suhih sliv brez koščic
  • 2 jabolki
  • 300 g očiščenih grozdnih jagod
  • 200 g manjših šampinjonov
  • 50 ml olja
  • 250 g pancete
  • 1 žlica Vegete

Priprava

  1. Puranje prsi prekrijte s folijo ali z vrečko za zamrzovanje in potolcite s kladivom za meso (vrečka bo preprečila poškodbe na mesu med tolčenjem).
  2. Zrezek posujte s poprom in žlico Vegete. Po njem razporedite mlince, ki ste jih predhodno poparili z vročo vodo in odcedili. Mlince prelijte s stopljenim maslom, po sredini razporedite suhe slive in na rezine narezano olupljeno jabolko ter zvijte v rulado. Položite jo v ognjevarno posodo. Obložite jo s tankimi rezinami pancete. Okrog rulade razporedite na četrtine narezano čebulo, na koščke narezano jabolko, grozdne jagode in šampinjone. Prilijte olje in vino.
  3. Model postavite v pečico in pecite približno 40 minut pri 200 °C.
  4. Preostale mlince poparite in prelijte z dobljeno omako.
  5. Pečeno rulado malo ohladite, narežite na rezine, prelijte s preostalo omako in postrezite s sadjem, šampinjoni ter z mlinci.

Porcija: Allow the turkey to cool a little before slicing the roll. Sprinkle some baking juice on each slice before serving on a bed of mlinci pasta, baked fruit and mushrooms.

Nasvet: Puranje prsi so moderna različica pure z mlinci, vendar se med peko izsušijo, zato bo maslo, s katerim ste prelili mlince, poskrbelo za sočnost. Namesto grozdja lahko uporabite 100 g rozin ali suhih fig.