Črno – beli mafini

Čokoladni mafini, obdani z vaniljevim pudingom, vas bodo razen z okusom osvojili tudi z vabljivim dvobarvnim videzom.

  • 40 min
Črno – beli mafini

Sestavine

  • 1 zavitek Čokoladni muffins Dolcela
  • 1 jajce
  • 100 ml olja
  • 150 ml vode
  • 2 zavitka vaniljevega pudinga Dolcela
  • 100 g sladkorja
  • 1 l mleka
  • 150 ml sladke smetane

Priprava

  1. Mešanici za mafine dodajte jajce, olje in vodo. Mešajte z mešalnikom, da dobite gladko testo.
  2. Testo razporedite v 12 košaric za mafine in posujte s polovico čokoladnih zvezdic. Pecite v pečici na 200 °C približno 20 minut.
  3. Pečene mafine pustite, da se malo ohladijo. Nato jih vzemite iz papirnatih košaric in razporedite v pravokotno skledo (30 cm × 22 cm), ki ste jo namazali z maslom.
  4. Prašek za puding in sladkor zmešajte v 100 ml hladnega mleka.
  5. Preostalo mleko zmešajte s sladko smetano in postavite na ogenj.
  6. Ko mleko zavre, dodajte puding in med mešanjem kuhajte 1–2 minuti.
  7. Posodo previdno stresite, da se puding poravna. Nato po pudingu posujte preostale čokoladne zvezdice.

Porcija: Kolač narežite na 12 kock (ena kocka je vsak mafin) in postrezite.

Nasvet: Za dodatno aromo lahko v kuhan puding dodate rum sladkor Dolcela.