Polnjene rdeče košarice

Ljubezen na prvi grižljaj pri tej jedi ne bo presenečenje, saj je paradižnik, polnjen z mocarelo in tunino, vsekakor nekaj, česar do zdaj še niste poskusili.

  • 35 min
Polnjene rdeče košarice

Sestavine

  • 200 g mocarele
  • 3 mlade čebule
  • 1 pločevinka tuninega namaza Eva classic (95 g)
  • 1 pločevinka filetov tunine v rastlinskem olju Eva (115 g)
  • 50 g črnih oliv
  • 1 žlica milerama
  • 4 srednje veliki paradižniki (800 g)

Za postrežbo

  • 4 žličke nastrganega parmezana
  • 2 žlici narezane bazilike

Priprava

  1. Paradižnike operite, jim odrežite vrhove in jih izdolbite.
  2. Mocarelo narežite na kocke, mlado čebulo na kolobarje, črne olive pa nasekljajte. Tunin namaz, mocarelo, čebulo, črne olive in tunino dobro zmešajte ter z zmesjo napolnite paradižnike.

Porcija: Polnjen paradižnik posujte s parmezanom in okrasite z baziliko.

Nasvet: V nadev lahko dodate tudi malo limoninega soka.