Sončen užitek Sredozemlja

Testenine in sredozemski dodatki so tradicionalna kombinacija, okusne sardine v tej jedi pa so zagotovilo za odlično večerjo ob morju.

  • 25 min
Sončen užitek Sredozemlja

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 g čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih
  • 200 ml pasiranega paradižnika Podravka
  • 1 žlica kaper
  • 80 g zelenih oliv brez koščic
  • 1 žlica Vegete pekoča paprika mix
  • 1 žlička Vegete mediteran
  • 1 pločevinka sardin v rastlinskem olju Eva (115 g)
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 400 g testenin (peresniki)
  • Nasekljana bazilika

Priprava

  1. Na segretem olivnem olju prepražite nasekljano čebulo, da se zmehča.
  2. Dodajte stisnjen česen, paradižnik v koščkih, pretlačen paradižnik, obe vrsti Vegete, odcejene in splaknjene kapre ter na rezine narezane olive.
  3. Omako dušite približno 10 minut, nato dodajte na koščke narezane sardine. Po potrebi solite, poprajte, posujte s peteršiljem in prelijte preko kuhanih testenin. Na koncu jed posujte z nasekljano baziliko.

Porcija: Serve poured over cooked pasta and sprinkle with chopped basil.

Nasvet: Kot prilogo k omaki lahko ponudite tudi kuhan riž.