Fini “golaž”

Kadar želite pripraviti pravo domače kosilo za svoje najdražje, potrebujete le malo mesa, malo gob in Vegeta Marinado s česnom.

  • 60 min
Fini “golaž”

Sestavine

  • 100 g Vegete Marinade s česnom
  • 2 žlici olja
  • 300 g gob (šampinjoni, jurčki...)
  • 100 ml belega vina
  • 2 žličke škrobne moke Gussnel
  • sol
  • poper
  • 500 g teletine

Priprava

  1. Teletino narežite na kockice in prelijte z marinado ter pustite stati 30 minut.
  2. Na segretem olju popecite meso, zalijte z vodo in dušite na rahlem ognju, dokler se meso ne zmehča.
  3. Gobe narežite na četrtine ali plošče in jih dodajte h golažu. Dodajte vino in vodo ter dušite še 10 minut.
  4. Škrobno moko raztopite v malo vode in primešajte golažu ter na kratko pokuhajte. Po potrebi posolite in popoprajte.

Porcija: Postrezite kot samostojno jed ali s kuhanimi testeninami.

Nasvet: Uporaba marinade daje poln okus jedi, količine sestavin pa lahko poljubno kombinirate po vašem okusu.