Mediteranske zelene palačinke

Vedno priljubljene palačinke lahko polnimo z različnimi nadevi. V tej kombinaciji s tunino, špinačo in sirom bodo zasijale z novim, nepremagljivim okusom.

  • 40 min
Mediteranske zelene palačinke

Sestavine

  • 1 mešanica za palačinke (400 g)
  • 200 ml sladke smetane
  • 500 ml vode
  • 200 g špinače
  • 1 žlica nasekljanega svežega drobnjaka
  • 100 g sira feta
  • 2 stroka česna
  • Poper
  • Olje za pečenje

Solata

  • 100 g rdeče čebule
  • 400 g paradižnika
  • 2 pločevinki filetov tunine v olivnem olju Eva (115 g)
  • 1 žlica nasekljanega drobnjaka

Priprava

  1. Pripravite zmes za palačinke, tako da mešanici za palačinke dodate smetano in vodo ter naredite gladko testo. V zmes dodajte blanširano in narezano špinačo, nasekljan drobnjak, narezano feto in stisnjen česen. Po potrebi poprajte in pustite počivati 10–15 minut. V ponvi specite manjše in debelejše palačinke.
  2. Čebulo nasekljajte, paradižnik očistite, odstranite semena in narežite na koščke. Dodajte drobnjak ter vse skupaj zmešajte v skledi. Nato dodajte natrgano tunino.

Porcija: Solato postrezite poleg palačink.

Nasvet: Palačinke pecite na majhnem ognju, postrežete pa jih lahko tople ali hladne.