Mediteranske zelene palačinke
- Recept po coolinarika.com -Vedno priljubljene palačinke lahko polnimo z različnimi nadevi. V tej kombinaciji s tunino, špinačo in sirom bodo zasijale z novim, nepremagljivim okusom.

Priprava
Pripravite zmes za palačinke, tako da mešanici za palačinke dodate smetano in vodo ter naredite gladko testo. V zmes dodajte blanširano in narezano špinačo, nasekljan drobnjak, narezano feto in stisnjen česen. Po potrebi poprajte in pustite počivati 10–15 minut. V ponvi specite manjše in debelejše palačinke. Čebulo nasekljajte, paradižnik očistite, odstranite semena in narežite na koščke. Dodajte drobnjak ter vse skupaj zmešajte v skledi. Nato dodajte natrgano tunino.
Porcija: Solato postrezite poleg palačink.
Nasvet: Palačinke pecite na majhnem ognju, postrežete pa jih lahko tople ali hladne.