Tunina solata Espana

Sredozemska obala s svojim vonjem in mirnim ozračjem ponuja popolno rešitev za vaš jedilnik. Tunina solata je neizogiben del tega lepega razpoloženja, ki ga lahko ustvarite v svoji kuhinji, tudi ko se vrnete domov.

  • 20 min
Tunina solata Espana

Sestavine

  • 1 manjša glava zelene solate
  • 3 jajca
  • 2 pločevinki koščkov tunine v olivnem olju (2 X 160 g)
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 40 g rdeče čebule
  • 1 rdeča paprika
  • 200 g zelenih oliv
  • 2 kumari
  • 2 paradižnika

Priprava

  1. Tunino odcedite in dodajte k jajcem. V lončku zmešajte olivno olje, vinski kis, sol in poper. S prelivom prelijte solato.
  2. V veliko posodo dajte oprano in na trakove narezano zeleno solato, narezan paradižnik, na rezine narezane kumare, čebulo in olive ter na kocke narezano papriko. Jajca trdo skuhajte, narežite na četrtine in dajte na solato.

Porcija: Nato vse skupaj premešajte in postrezite s popečenim kruhom.

Nasvet: S solato lahko napolnite tudi tortilje. Tako boste dobili energijsko bogatejši obrok, ki ga lahko uživate tudi, kadar ste zdoma.