Choko Couture

Svečano velikonočno kosilo dopolnite s čokoladno torto, katere priprava bo preprostejša z čokoladno parfe kremo.

  • 60 min
Choko Couture

Sestavine

  • 50 g Štajerske ostre moke Intes
  • 1 žlica Gussnela Dolcela;
  • 40 g kakava Gorenjka
  • 1 zavitek pecilnega praška Dolcela
  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 80 g masla
  • 1 zavitek rum sladkorja Dolcela

Za kremo

  • 500 ml mleka
  • 1 zavitek parfe kreme čokolada
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g Lino lade nougat

Za okrasitev

  • 80 g masla
  • 300 g žlahtne jedilne čokolade Gorenjka s 70 % kakava
  • čokoladna jajčka
  • 1 zavitek šlag pene z vodo Dolcela
  • 100 ml vode

Priprava

  1. Za biskvit
  2. Moko zmešajte z Gussnelom, s kakavom in pecilnim praškom.
  3. Z mešalnikom penasto vmešajte jajca in sladkor. Dodajte stopljeno maslo, rum sladkor in moko.
  4. Zmes previdno premešajte in vlijte v namaščen ter pomokan model za torto (Ø 24 cm). Pecite v pečici na 180 °C približno 30–35 minut.

Za kremo

  1. V hladno mleko dodajte vsebino vrečke parfe kreme, sladko smetano in Lino lado nougat.
  2. Mešajte z mešalnikom, da dobite kremo. Razporedite jo po ohlajenem biskvitu, okrog katerega ste namestili obod, in postavite za nekaj ur v hladilnik.

Za okrasitev

  1. Stopite maslo, dodajte čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Nato s prelivom prelijte torto.
  2. Ko se preliv strdi, torto okrasite s čokoladnimi jajčki in stepeno sladko smetano.

Porcija: Torto okrasite s čokoladnimi jajčki in sladko smetano.

Nasvet: Torto boste lažje rezali, če boste nož potopili v toplo vodo.