Piščanec v okusni mediteranski omaki

Piščančje palčke, dušene z grahom, zalite s pretlačenim paradižnikom in postrežene z njoki, posutimi z naribanim sirom, vas bodo navdušile z lahkim in klasičnim okusom.

  • 25 min
Piščanec v okusni mediteranski omaki

Sestavine

  • 600 g piščančjega fileja
  • 200 g graha Podravka
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 200 ml Bio Passata Rustica Podravka
  • 100 ml belega vina
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 kg njokov
  • sol
  • malo mletega črnega popra Maestro
  • 1 žlica Vegete Natur

Priprava

  1. Na segretem olju do zlate barve popecite na palčke narezan piščančji file.
  2. Dodajte stisnjen česen in grah, na hitro podušite ter zalijte s passato.
  3. Dodajte eno žlico Vegete Natur, vino in dušite 5–10 minut.
  4. Po potrebi solite, poprajte, posujte s peteršiljem in postrezite.
  5. Piščanca postrezite s kuhanimi njoki in posujte z lističi sira za ribanje.

Porcija: Serve the chicken with cooked gnocchi and sprinkle with grated cheese slices.

Nasvet: Če želite gostejšo omako, vmešajte 1 žličko Dolcela Gusnnela, raztopljenega v malo vode.