Krompirjevi popečenci

Popečenci iz bučk, blitve, prosa, pora in seveda oboževani popečenci iz vseh vrst gomoljev so večna kuhinjska inspiracija in hitropotezna uteha “velikim lakotnikom”.

  • 45 min
Krompirjevi popečenci

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 1 žlica Vegete pikant
  • 2 jajci
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1-2 žlici ostre pšenične moke tip 400
  • 30 g narezane mlade čebule
  • 1 žlička suhega majarona
  • olje za pečenje
  • 80 g tanko narezane suhe slanine

Za postrežbo

  • 40 g sirnega namaza
  • 2 žlički narezanega drobnjaka

Priprava

  1. Neolupljeni krompir dajte v vrelo vodo in kuhajte 5-10 minut.
  2. Odcedite ga, ohladite, olupite in naribajte.
  3. Krumpirju dodajte Vegeto pikant, jajca, oljčno olje, moko, mlado čebulo in majaron ter sve dobro premešajte.
  4. Na segreto olje z žlico dajajte mešanico s krompirjem. Oblikujte popečence in pecite z vsake strani 4-5 minut.
  5. Pečene popečence dajte na vpijajoč papir, v isti ponvi popecite slanino.

Porcija: Na vsak pečen košček dajte žličico sirnega namaza, popečeno rezino slanine, posujte z narezanim drobnjakom in k še toplim postrezite zeleno salato.

Nasvet: Skupaj s popečenci iz krompirja, lahko v isti ponvi pečete tudi suho slanino.