Krompirjevi popečenci
- Recept po coolinarika.com -Popečenci iz bučk, blitve, prosa, pora in seveda oboževani popečenci iz vseh vrst gomoljev so večna kuhinjska inspiracija in hitropotezna uteha “velikim lakotnikom”.
Priprava
Neolupljeni krompir dajte v vrelo vodo in kuhajte 5-10 minut. Odcedite ga, ohladite, olupite in naribajte. Krumpirju dodajte Vegeto pikant, jajca, oljčno olje, moko, mlado čebulo in majaron ter sve dobro premešajte. Na segreto olje z žlico dajajte mešanico s krompirjem. Oblikujte popečence in pecite z vsake strani 4-5 minut. Pečene popečence dajte na vpijajoč papir, v isti ponvi popecite slanino.
Porcija: Na vsak pečen košček dajte žličico sirnega namaza, popečeno rezino slanine, posujte z narezanim drobnjakom in k še toplim postrezite zeleno salato.
Nasvet: Skupaj s popečenci iz krompirja, lahko v isti ponvi pečete tudi suho slanino.