Jadransko razkožje

Mešanica zelenjave s kumarami in fižolom je idealna za poletno solato, za ljubitelje pekoče hrane pa dodajte pekočo omako s sardinami ter tako začinite popolno poletno kosilo.

  • 15 min
  • 4 osebe
Jadransko razkožje

Sestavine

  • 2 sveži kumari
  • 100 g mlade čebule
  • 1 pločevinka rdečega fižola Podravka (400 g)
  • 2 pločevinki sardin pikant Eva (2 X 115 g)
  • 100 g paradižnika češnjevca

Za solatni preliv

  • 1–2 žlici jabolčnega kisa
  • 4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • Sol
  • Poper
  • 120 g rukole ali vodne kreše

Priprava

  1. Kumaro olupite in narežite na kocke. Čebulo narežite na kolobarčke, dodajte odcejen fižol, paradižnik in odcejene ter na koščke natrgane sardine. Vse sestavine počasi zmešajte.
  2. Za preliv zmešajte kis, olje, sol in poper, nato pa s prelivom prelijte solato. Na krožnik razporedite oprano rukolo, jo prelijte s pikantno solato in postrezite.

Nasvet: Namesto rukole lahko uporabite katero koli listnato sezonsko solato.

Prehranske vrednosti

Energija 352 kcal / 1.471 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.