Iz srca moria

Špageti, sredozemska omaka, lignji, rakci in klapavice se bodo v nekaj minutah spremenili v mehko, elegantno jed z morskimi sadeži.

  • 35 min
Iz srca moria

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • 80 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 pločevinki pelatov Podravka (2x400 g)
  • 100 ml belega vina
  • 2 žlički sladkorja
  • 200 g očiščenih lignjev
  • 200 g očiščenih rakovih repkov ali repkov kozic
  • 200 g očiščenih klapavic
  • 1 žlica nasekljane bazilike
  • 300 g špagetov
  • 1 žlica Vegete

Priprava

  1. Na segretem olju prepražite čebulo, dodajte česen, nasekljane pelate, vino, sladkor in eno žlico vegete ter vse skupaj dušite približno 10 minut.
  2. Dodajte na kolobarčke narezane lignje, rakce in klapavice ter dušite še približno 10–15 minut.
  3. Z omako prelijte kuhane testenine, jih posujte z narezano baziliko in postrezite.

Nasvet: Če želite, da se testenine bolje povežejo z omako, jih v omako dodajte, tik preden je kuhana. Lahko dodate tudi malo tekočine, v kateri so se kuhale testenine.