Gobova juha na pohorski način
- Recept po coolinarika.com -Položaj Slovenije na preseku alpske, sredozemske in panonske kulture je popolna podlaga bogati in domiselni kuhinji. Tradicionalno slovensko kuhinjo predstavljajo jedi iz lonca, kašaste jedi in jedi s krompirjem.
Priprava
Ješprenj skuhajte in odcedite. Če so jurčki posušeni, jih namočite v topli vodi in nato skuhajte. Na olju pražite narezano panceto, sesekljano čebulo in narezane gobe. Dodajte meso narezano na kocke, 1 žlico Vegete in vse skupaj dušite, da tekočina izpari. Dodajte stisnjen česen, lovorov list, skuhan ješprenj, zalijte z vročo vodo (približno 1l). Ko je meso že skoraj mehko, dodajte na kocke narezan krompir in kuhajte dokler ni krompir mehak. Na koncu dodajte vino in še malo kuhajte, posujte s sekljanim majaronom in poprom.
Porcija: Postrezite toplo.
Nasvet: Vino dodajte, ko je krompir kuhan, ker se drugače ne bi zmehčal zaradi vinske kisline.