Mousse make up
- Recept po coolinarika.com -Za ljubitelje bele čokolade bo to zagotovo okusno doživetje. Tanki biskvit in pena iz bele čokolade sta odlična kombinacija, ki jo postrežete s stepeno sladko smetano.

Priprava
- Za biskvit
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešajte. Dodajte moko in dobro premešajte. Iz beljakov stepite sneg in ga s kuhalnico vmešajte v zmes. Model za torto (Ø 24 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, namažite z maslom. V model vlijte pripravljeno zmes, poravnajte in pecite 20 minut na 180 °C. Pečen biskvit pustite v modelu, da se ohladi.
Za peno
Segrejte 150 ml sladke smetane, dodajte vanilijev sladkor in belo čokolado ter pustite, da se raztopi. Želatino pripravite po navodilu na zavitku. Preostalo smetano stepite z mešalnikom. Smetano vmešajte v ohlajeno čokoladno zmes, dodajte stopljeno želatino in premešajte. Pripravljeno peno prelijte po ohlajenem biskvitu in poravnajte. Torto postavite za nekaj ur v hladilnik. V hladno mleko vsujte Šlag hit in stepite čvrsto smetano.
Porcija: Ohlajeno torto narežite na kose in postrezite s stepeno smetano.
Nasvet: Torto lahko okrasite s čokoladnimi ostružki ali z raztopljeno temno čokolado.