Mousse make up

Za ljubitelje bele čokolade bo to zagotovo okusno doživetje. Tanki biskvit in pena iz bele čokolade sta odlična kombinacija, ki jo postrežete s stepeno sladko smetano.

  • 70 min
Mousse make up

Sestavine

Za biskvit

  • 4 jajca
  • 65 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor Dolcela
  • 60 g Štajerske ostre moke Intes
  • maslo za model

Za peno

  • 600 ml sladke smetane
  • 250 g bele čokolade za kuhanje
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja Dolcela
  • 1 zavitek mlete želatine Dolcela

Za smeteno

  • 125 mleka
  • 1 Šlag hit Dolcela

Priprava

Za biskvit

  1. Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešajte.
  2. Dodajte moko in dobro premešajte. Iz beljakov stepite sneg in ga s kuhalnico vmešajte v zmes.
  3. Model za torto (Ø 24 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, namažite z maslom. V model vlijte pripravljeno zmes, poravnajte in pecite 20 minut na 180 °C. Pečen biskvit pustite v modelu, da se ohladi.

Za peno

  1. Segrejte 150 ml sladke smetane, dodajte vanilijev sladkor in belo čokolado ter pustite, da se raztopi. Želatino pripravite po navodilu na zavitku.
  2. Preostalo smetano stepite z mešalnikom. Smetano vmešajte v ohlajeno čokoladno zmes, dodajte stopljeno želatino in premešajte.
  3. Pripravljeno peno prelijte po ohlajenem biskvitu in poravnajte. Torto postavite za nekaj ur v hladilnik.
  4. V hladno mleko vsujte Šlag hit in stepite čvrsto smetano.

Porcija: Ohlajeno torto narežite na kose in postrezite s stepeno smetano.

Nasvet: Torto lahko okrasite s čokoladnimi ostružki ali z raztopljeno temno čokolado.

Prehranske vrednosti

Energija 237 kcal / 991 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.