Črno-bela parfe torta

Ta torta je kot ustvarjena za ljubitelje črno-belih kombinacij. Parfe popolne bele barve pripravite iz rikote in smetane, prelijte čez temen biskvit z mandlji ter na koncu okrasite z raztopljeno temno in belo čokolado.

  • 60 min
Črno-bela parfe torta

Sestavine

Za biskvit

  • 25 g Posebne bele moke Žito
  • 10 g kakava Gorenjka
  • 30 g olupljenih mandljev
  • ½ žličke pecilnega praška Dolcela
  • 2 jajci
  • 70 g sladkorja
  • 1 zavitek rum sladkorja Dolcela
  • 50 g masla

Za parfe

  • 2 zavitka želatine Dolcela
  • 100 ml vode
  • 350 g sladke smetane
  • 250 g rikote
  • 100 g kisle smetane
  • 175 g sladkorja
  • 2 zavitka limonovega sladkorja Dolcela

Za preliv

  • 60 g masla
  • 250 g čokolade za kuhanje Gorenjka
  • 100 g bele čokolade
  • 2–3 žlice olja

Priprava

  1. Zmešajte moko, kakav, mlete mandlje in pecilni prašek.
  2. Jajca, sladkor in rum sladkor penasto vmešajte. Med mešanjem dodajte stopljeno maslo.
  3. Zmes vlijte v namaščen in pomokan model za torto (Ø 24 cm).
  4. Pecite približno 20 minut na 180 °C. Pečen kolač pustite, da se ohladi.
  5. Želatino zmešajte s 100 ml hladne vode in pustite približno 10 minut, da nabrekne.
  6. Z mešalnikom stepite sladko smetano.
  7. Rikoto zmešajte s kislo smetano, sladkorjem in limonovim sladkorjem, nato vmešajte pripravljeno smetano.
  8. Želatino stopite na ognju, vmešajte v kremo in vlijte na biskvit.
  9. Kremo poravnajte in torto postavite za 3–4 ure v hladilnik, najbolje čez noč. Torti previdno odstranite obod.
  10. Na zmernem ognju raztopite maslo in mešajte, da postane prozorno.
  11. Nato ga odstranite z ognja, dodajte nalomljeno čokolado za kuhanje in mešajte, da se raztopi.
  12. V drugo posodo dajte nalomljeno belo čokolado in olje ter segrevajte na pari, da se čokolada raztopi.
  13. Po kremi previdno prelijte temno čokolado, nato jo popišite s stopljeno belo čokolado. Torto postavite za približno eno uro v hladilnik.

Porcija: Torto narežite na kose in postrezite.

Nasvet: Za pripravo parfeja lahko uporabite parfe kremo Dolcela.