Črno-bela parfe torta
- Recept po coolinarika.com -Ta torta je kot ustvarjena za ljubitelje črno-belih kombinacij. Parfe popolne bele barve pripravite iz rikote in smetane, prelijte čez temen biskvit z mandlji ter na koncu okrasite z raztopljeno temno in belo čokolado.
Priprava
Zmešajte moko, kakav, mlete mandlje in pecilni prašek. Jajca, sladkor in rum sladkor penasto vmešajte. Med mešanjem dodajte stopljeno maslo. Zmes vlijte v namaščen in pomokan model za torto (Ø 24 cm). Pecite približno 20 minut na 180 °C. Pečen kolač pustite, da se ohladi. Želatino zmešajte s 100 ml hladne vode in pustite približno 10 minut, da nabrekne. Z mešalnikom stepite sladko smetano. Rikoto zmešajte s kislo smetano, sladkorjem in limonovim sladkorjem, nato vmešajte pripravljeno smetano. Želatino stopite na ognju, vmešajte v kremo in vlijte na biskvit. Kremo poravnajte in torto postavite za 3–4 ure v hladilnik, najbolje čez noč. Torti previdno odstranite obod. Na zmernem ognju raztopite maslo in mešajte, da postane prozorno. Nato ga odstranite z ognja, dodajte nalomljeno čokolado za kuhanje in mešajte, da se raztopi. V drugo posodo dajte nalomljeno belo čokolado in olje ter segrevajte na pari, da se čokolada raztopi. Po kremi previdno prelijte temno čokolado, nato jo popišite s stopljeno belo čokolado. Torto postavite za približno eno uro v hladilnik.
Porcija: Torto narežite na kose in postrezite.
Nasvet: Za pripravo parfeja lahko uporabite parfe kremo Dolcela.