Lino torta iz palačink

Razveselite otroke in odrasle z nenavadno, vendar zelo okusno torto iz palačink. Okrasite jo glede na razpoloženje in želje s sadjem, smetano, čokolado, žitnimi kroglicami ...

  • 40 min
Lino torta iz palačink

Sestavine

Za palačinke

  • 200 g Posebne bele moke Žito
  • 200 g čičerikine moke
  • 2 jajci
  • malo soli
  • 700 ml mleka
  • olje za peko

Za premaz

  • 150 g Lino lade milk
  • 150 g Lino lade nougat

Priprava

  1. Pšenično in čičerikino moko zmešajte, dodajte jajce, malo soli in mleko ter zamesite gladko testo, ki ga pustite stati 10 minut. V ponvi (premera 22 cm) specite 12 palačink.
  2. Na podstavek za torto dajte prvo palačinko, premažite jo s Lino lado milk, prekrijte z drugo palačinko, ki jo premažite z Lino lado nougat.
  3. Torto ohladite in potem narežite na 12 delov. Vsak kos malo premaknite, vendar naj še vedno ohrani obliko torte.

Porcija: Čokolado stopite na pari in jo vlijte na papir za peko. Dokler se čokolada še da oblikovati, izrežite črke, imena ali druge okraske, ki jih boste ohladili in dali na torto.

Nasvet: Namesto čičerikine moke lahko uporabite Mešanico za palačinke Podravka.

Prehranske vrednosti

Energija 233 kcal / 974 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.