Piščančje rulade s pečenim rdečim radičem

Pečeni piščančji fileji nadevani z ricotto, zaviti s panceto in postreženi z mariniranim rdečim radičem, pečenim na žaru, so odličen primer bogastva in domišljije italijanske kuhinje. Zato vam želimo Buonappetito!

  • 45 min
Piščančje rulade s pečenim rdečim radičem

Sestavine

  • 4 kose piščančjih filejev (600 g)
  • 8 tankih rezin pancete
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 glavica rdečega radiča (300 g)

Za nadev

  • 100 g ricotte
  • 1 žlička Vegete Natur
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 stisnjen strok česna
  • ščepec mletega muškatnega oreščka
  • sveže mleti poper

Za marinado

  • 60 ml olivnega olja
  • 25 ml balzamičnega kisa
  • 2 stroka česna
  • ½ žlice soli
  • poper

Priprava

  1. Piščančje fileje potolcite s pomočjo prozorne folije, da dobite tanke zrezke.
  2. Pripravite nadev z ricotto, Vegeto Natur, peteršiljem, česnom, muškatnim oreščkom in poprom.
  3. Zrezke premažite s pripravljenim nadevom in jih zavijte. Okrog njih zavijte rezine pancete in jih učvrstite z zobotrebcem ter pokapajte z 2 žlicama olivnega olja.
  4. Radiču odstranite poškodovane zunanje liste, operite in narežite na četrtine tako, da jih drži del sredine.
  5. Za marinado pomešajte olivno olje z balzamičnim kisom, stisnjenim česnom, soljo in poprom. Radič namočite v marinado in pustite stati okrog 15 minut (občasno jih obrnite).
  6. Na segretem žaru ali ponvi za žar specite piščančje rulade.
  7. Potem vzemite radič iz marinade in ga prav tako specite na žaru (okrog 15 minut). Občasno jih obrnite in jih prelijte s preostalo marinado.

Porcija: Tople piščančje rulade postrezite s pečenim radičem.

Nasvet: Rahlo meso se izvrstno ujema z grenkim okusom radiča. Takšne jedi pogosto najdemo v italijanski kuhinji.