Pica z Vegeto Natur

Klasični pici s šunko in sirom v nadev dodajte nastrgane bučke in Vegeto Natur. Pripravite jo za otroške ali odrasle zabave in videli boste, da se bo iskal kakšen košček več!

  • 50 min
  • 4 osebe
Pica z Vegeto Natur

Sestavine

Za testo

  • 20 g svežega kvasa
  • 150-200 ml mlačne vode
  • 250-300 g gladke moke
  • ščepec sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 2-3 žlice olivnega olja

Za nadev

  • 300 ml pretlačenega paradižnika
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 žlički Vegete Natur
  • 200 g nastrganih bučk
  • 200 g mocarele
  • 100 g puranje šunke

Priprava

  1. Zdrobljen kvas prelijte s 3–4 žlicami mlačne vode. Dodajte sladkor in pustite stati na toplem približno 5 minut.
  2. Moki dodajte sol, olivno olje, pripravljeni kvas in preostalo mlačno vodo.
  3. Zamesite gladko testo in ga pustite stati na toplem približno 15 minut.
  4. Pretlačene (pasirane) paradižnike pomešajte z origanom, sladkorjem in Vegeto Natur.
  5. Nastrgane bučke malo odcedite in nastrgajte mocarelo.
  6. Pripravljeno testo razvaljajte in položite na pekač velikosti 30×40 cm.
  7. Po testu razporedite ¾ količine pripravljenega pretlačenega paradižnika z Vegeto Natur.
  8. Po paradižnikih enakomerno razporedite nastrgan sir, na rezance narezano šunko in nastrgane bučke.
  9. Vse skupaj prelijte s preostalim paradižnikom, nato pa pecite v pečici, segreti na 220°C, 15–20 minut.

Porcija: Pečeno pico malo ohladite, narežite in postrezite še toplo.

Nasvet: Namesto ene velike pice lahko naredite več manjših, okroglih pic, ki jih prepognete in jeste kot sendvič.

Majhna skrivnost: Pretlačenim paradižnikom ali paradižnikovemu soku dodajte Vegeto Natur in pica bo vselej uspela, ne glede na vrsto nadeva. Testo prelijte s ¾ omake, preostanek pa zlijte preko nadeva in pica bo sočnejša.

Prehranske vrednosti

Energija 585 kcal / 2.445 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.

Recepti