Ocvrt krompirček (pomfrit)

Da bi običajnemu ocvrtemu krompirčku spremenili dobro poznani okus, vam predlagamo, da ga med pripravo obogatite z Vegeto. Na ta način pražen krompirček postrezite kot prilogo ali kot topli prigrizek z raznimi omakami.

  • 40 min
  • 6 osebe
Ocvrt krompirček (pomfrit)

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 1–2 beljaka
  • 1 žlica Vegete
  • 1/2 žličke popra
  • 1 poravnana žlica ostre moke
  • olje za cvrenje krompirja

Priprava

  1. Olupljen krompir narežite na rezine, debele približno 1 cm.
  2. Krompirjeve rezine narežite na podolgovate palčke, široke od 0, 5 do 1 cm.
  3. Beljake rahlo stepite z vilico, dodajte Vegeto in poper ter s to mešanico prelijte pripravljeni krompir.
  4. Dobro premešajte, nato pa posujte z moko.
  5. Krompir pecite v večji količini olja, dokler ne postane zlatorumene barve.
  6. Ocvrt krompir vsujte na vpojni papir in ponudite z relišem (relishem), kečapom ipd.

Majhna skrivnost: Navaden ocvrt krompirček je zelo okusen, če ga še toplega posujete z Vegeto. Če želite posebej okusen in hrustljav krompirček, surov krompir pomešajte z zmesjo beljakov, popra, Vegete ter malo moke in ga cvrite kot običajno.

Prehranske vrednosti

Energija 246 kcal / 1.028 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.