Piščančje palčke v kečapu

Piščanec si je s svojim okusom in številnimi možnostmi kombinacije okusov priboril svojem mesto na našem vsakotedenskem jedilniku. Če pomočite piščančje palčke v ketchup, curry in Vegeto pikant, boste na veselje sostanovalcev dobili povsem nekaj novega.

  • 25 min
  • 6 osebe
Piščančje palčke v kečapu

Sestavine

  • 1 kg piščančjega fileja
  • 1 žlica Vegete pikant
  • olje za pečenje

Za marinado

  • 200 ml blagega ketchupa Podravka
  • 1/2 žličke curryja
  • 1 žlička Vegete pikant

Priprava

  1. Ketchup pomešajte s curryjem in Vegeto pikant. Mešanica naj stoji na hladnem mestu približno eno uro.
  2. Piščančji file narežite na debelejše palčke in posujte z Vegeto pikant.
  3. V ponvi na segretem olju popecite piščanca, nato ga vzemite ven ter postavite na vpojen papir, ki bo vpil maščobo.

Porcija: Na večji krožnik za postrežbo dajte malo skledo z omako. Okoli nje zložite opečeni kruh, grisine in pečene piščančje palčke.

Nasvet: Tako pripravljena omaka lahko stoji v hladilniku nekaj dni.

Prehranske vrednosti

Energija 462 kcal / 1.931 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.