Polžki s piščancem

Iz poceni sestavin pripravite jed, s katero boste nahranili celo četo lačnih prijateljev, ko vam pozvonijo na vrata. Večino živil boste našli doma, pri roki pa naj vam bo obvezno tudi Vegeta.

  • 40 min
Polžki s piščancem

Sestavine

  • 1 žlička Škrobne moke Gussnel Dolcela
  • 1 žlica Vegete
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 200 g kuhanega graha
  • 100 g rdeče sveže paprike
  • 30 g masla
  • 100 g čebule
  • 300 g piščančjih filejev
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 300 g testenin (polžki)

Priprava

  1. Piščančji file in papriko narežite na kocke, čebulo pa sesekljajte.
  2. Na maslu popecite čebulo, narezano meso in svežo papriko. Dodajte Vegeto in dušite, občasno zalijte z vodo, približno 20 minut.
  3. Vmešajte grah, smetano, škrobno moko, ki ste jo raztopili v malo hladne vode ter nadaljujte s kuhanjem na zmernem ognju še 5 minut.
  4. Testenine skuhajte in odcedite. Na kratko prekuhajte v pripravljeni omaki in posujte s peteršiljem.

Porcija: Tako pripravljene testenine postrezite z zeleno solato.

Nasvet: Pred koncem kuhanja v jed lahko vmešate malo belega vina.