Svinjski kotleti s pečenim fižolom

Enostaven recept za malce “močnejše” kosilo za hladne dni… – za hitrejšo pripravo jedi uporabite Podravkin kuhani fižol.

  • 50 min
Svinjski kotleti s pečenim fižolom

Sestavine

  • 4 svinjske kotlete
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja

Za prilogo

  • 3 žlice olja
  • 2 glavici čebule
  • 1 konzerva rjavega fižola Podravka
  • 2 žlički Vegete

Priprava

  1. Svinjske kotlete rahlo potolcite s kladivom za meso, posolite, popoprajte in na vročem olju pecite z obeh strani, dokler ne dobijo rumene barve.
  2. Fižol odcedite in sperite pod tekočo vodo. Čebulo na drobno nasekljajte in popecite na olju, dodajte odcejeni fižol, posujte z Vegeto in v ponvi dobro zapečite.

Porcija: K pečenim svinjskim kotletom postrezite pečeni fižol in zeleno solato.

Nasvet: Pečeni fižol lahko posujete z rdečo mleto papriko in peteršiljem.