Pomladni trendi

Z malo napora lahko cela družina uživa v slastnih sladkih košaricah. Lahko pa jih tudi skupaj pripravite. Poseben okus košaricam dá krema iz Lino lade milk v kombinaciji s sladko smetano.

  • 50 min
Pomladni trendi

Sestavine

Za testo

  • 200 g Štajerske ostre moke Intes
  • sol
  • ½ žličke pecilnega praška Dolcela
  • 80 g masla
  • 100 g sira (rikote, skute)
  • 1 rumenjak
  • 1 zavitek rum sladkorja Dolcela

Za kremo

  • 175 ml sladke smetane
  • 125 g Lino lade milk
  • 1 zavitek mlete želatine Dolcela
  • 50 ml vode
  • Za okrasitev:
  • marelice iz light kompota Podravka;
  • 100 ml smetane

Priprava

  1. Za testo
  2. Moki dodajte sol, pecilni prašek, maslo, ki je na sobni temperaturi, sir, rumenjak in rum sladkor ter zamesite gladko testo.
  3. Testo tanko razvaljajte in izrežite kroge s premerom 8–9 cm.
  4. Razporedite jih v model za mafine v obliki košaric (približno 24 košaric). Pecite v pečici na 180 °C približno 15–18 minut.

Za kremo

  1. Segrejte sladko smetano in v njej stopite Lino lado milk.
  2. Odstranite z ognja in vmešajte želatino, ki ste jo predhodno 10 minut namakali v 50 ml vode. Kremo razporedite v košarice.
  3. Postavite jih v hladilnik, da se krema strdi. Potem košarice okrasite z narezanimi marelicami iz kompota in s stepeno sladko smetano.

Porcija: Sladico lahko postrežete k preprosti glavni jedi.

Nasvet: Košarice boste najlažje pripravili, če boste uporabili dva modela za mafine.