Trendovska romantika
- Recept po coolinarika.com -Če imate radi čokolado, puding in smetano je ta kolač kot ustvarjen za vas. Specite sočen biskvit s temno čokolado, nato ga premažite s pripravljenim čokoladnim pudingom in smetano ter uživajte v vsakem grižljaju.
![Trendovska romantika](https://podravkaiovariations.azureedge.net/763ff776-6403-11eb-803e-0242ac120050/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprava
- Za biskvit
Stopite maslo, dodajte nalomljeno čokolado in mešajte, da se čokolada stopi. Moko zmešajte s kakavom in pecilnim praškom. Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešajte. Med mešanjem dodajte stopljeno čokolado, na koncu pa počasi vmešajte mešanico moke in kakava. Zmes vlijte v namaščen in pomokan model za peko (30 cm × 18 cm). Pecite v pečici na 180°C približno 30 minut. Pečen biskvit pustite, da se ohladi.
Za kremo
Puding pripravite po navodilu na zavitku in pustite, da se ohladi. Stepite smetano in jo počasi vmešajte v puding. Kremo razporedite po biskvitu. Kolač posujte s čokoladnimi drobtinicami in postavite za 2–3 ure v hladilnik.
Porcija: Kolač narežite na kocke in postrezite.
Nasvet: Če se je na pudingu naredila kožica, jo odstranite še preden boste pudingu dodali stepeno smetano.