Piščančja obara z delikatesno dimljeno papriko

Posezite po tisti posebni noti okusa z delikatesno dimljeno papriko, ki vsaki jedi, tudi piščančji obari, daje poseben čar, ki ga lahko zagotovi le jed iz starinskih loncev, pripravljena na pravem ognju.

  • 60 min
  • Jednostavno
Piščančja obara z delikatesno dimljeno papriko

Sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 100 g čebule
  • 100 g korenčka
  • 50 g korena zelene
  • 100 g sveže rdeče paprike
  • 1 lovorov list Maestro
  • 4 cela bedra
  • 1 žlica Vegete
  • 200 g krompirja
  • 3 stroki česna
  • 3 žličke dimljene paprike Maestro
  • 1 žlica dvojnega koncentrata paradižnika Podravka
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica Gussnela Dolcela
  • 1 žlička mletega črnega popra Maestro
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava

  1. Na segretem olju prepražite na drobno sesekljano čebulo. Dodajte korenček, narezan na kolobarje, zeleno in papriko, narezani na kocke, lovor in vse na hitro prepražite.
  2. Zgornje dele beder ločite od spodnjih, operite jih in posušite, natrite z Vegeto in jih dodajte k zelenjavi.
  3. Dušite približno 10 minut na majhnem ognju, neprestano mešajte ter na koncu dodajte krompir, narezan na kocke, zdrobljen česen, potresite z dimljeno papriko in dušite še približno 5 minut.
  4. Dolijte vročo vodo, tako da prekrije meso in zelenjavo ter kuhajte pokrito na majhnem ognju.
  5. Pred koncem vmešajte koncentrat paradižnika. Smetano zmešajte z Gussnelom in ob neprestanem mešanju dodajte v obaro. Pustite, da zavre.

Porcija: Postrezite potreseno s poprom in peteršiljem.

Nasvet: Nikakor ne pozabite dodati delikatesne dimljene paprike, ker bo prav ta vaši obari dala povsem nov in drugačen okus.