Piščančja obara z delikatesno dimljeno papriko
- Recept po coolinarika.com -Posezite po tisti posebni noti okusa z delikatesno dimljeno papriko, ki vsaki jedi, tudi piščančji obari, daje poseben čar, ki ga lahko zagotovi le jed iz starinskih loncev, pripravljena na pravem ognju.

Priprava
- Na segretem olju prepražite na drobno sesekljano čebulo. Dodajte korenček, narezan na kolobarje, zeleno in papriko, narezani na kocke, lovor in vse na hitro prepražite.
- Zgornje dele beder ločite od spodnjih, operite jih in posušite, natrite z Vegeto in jih dodajte k zelenjavi.
- Dušite približno 10 minut na majhnem ognju, neprestano mešajte ter na koncu dodajte krompir, narezan na kocke, zdrobljen česen, potresite z dimljeno papriko in dušite še približno 5 minut.
- Dolijte vročo vodo, tako da prekrije meso in zelenjavo ter kuhajte pokrito na majhnem ognju.
- Pred koncem vmešajte koncentrat paradižnika. Smetano zmešajte z Gussnelom in ob neprestanem mešanju dodajte v obaro. Pustite, da zavre.
Porcija: Postrezite potreseno s poprom in peteršiljem.
Nasvet: Nikakor ne pozabite dodati delikatesne dimljene paprike, ker bo prav ta vaši obari dala povsem nov in drugačen okus.