Piščančja obara z delikatesno dimljeno papriko

Posezite po tisti posebni noti okusa z delikatesno dimljeno papriko, ki vsaki jedi, tudi piščančji obari, daje poseben čar, ki ga lahko zagotovi le jed iz starinskih loncev, pripravljena na pravem ognju.

  • 60 min
  • Jednostavno
Piščančja obara z delikatesno dimljeno papriko

Sestavine

  • 100 g čebule
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička mletega črnega popra Maestro
  • 1 žlica Gussnela Dolcela
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica dvojnega koncentrata paradižnika Podravka
  • 3 žličke dimljene paprike Maestro
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica Vegete
  • 4 cela bedra
  • 1 lovorov list Maestro
  • 100 g sveže rdeče paprike
  • 50 g korena zelene
  • 100 g korenčka
  • 200 g krompirja

Priprava

  1. Na segretem olju prepražite na drobno sesekljano čebulo. Dodajte korenček, narezan na kolobarje, zeleno in papriko, narezani na kocke, lovor in vse na hitro prepražite.
  2. Zgornje dele beder ločite od spodnjih, operite jih in posušite, natrite z Vegeto in jih dodajte k zelenjavi.
  3. Dušite približno 10 minut na majhnem ognju, neprestano mešajte ter na koncu dodajte krompir, narezan na kocke, zdrobljen česen, potresite z dimljeno papriko in dušite še približno 5 minut.
  4. Dolijte vročo vodo, tako da prekrije meso in zelenjavo ter kuhajte pokrito na majhnem ognju.
  5. Pred koncem vmešajte koncentrat paradižnika. Smetano zmešajte z Gussnelom in ob neprestanem mešanju dodajte v obaro. Pustite, da zavre.

Porcija: Postrezite potreseno s poprom in peteršiljem.

Nasvet: Nikakor ne pozabite dodati delikatesne dimljene paprike, ker bo prav ta vaši obari dala povsem nov in drugačen okus.