Brodet

Servirajte vroči brodet in se prepustite okusnim žlicam brodeta pripravljenega z najljubšo ribo.

  • 75 min
Brodet

Sestavine

  • 1,5 kg raznovrstnih rib (ugor, škarpena, grdobina, brancin, škampi)
  • 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 čebuli (220 g)
  • 4 stroki česna
  • 2 stebelni zeleni
  • 1/3 šopka peteršilja
  • 400 ml pasiranega paradižnika Podravka
  • 80‒100 ml vinskega kisa
  • 200–250 ml prošeka
  • Sol
  • 1 žlička Vegete Mediteran

Priprava

  1. Čebulo narežite na debelejše kolobarje in jo popražite na segretem oljčnem olju.
  2. Ko čebula oveni, dodajte na rezine narezan česen, nasekljane liste zelene in peteršilja, pasiran paradižnik ter Vegeto Mediteran in sol.
  3. Ko omaka zavre, vanjo položite na večje kose narezano ribo, zalijte s prošekom, nato pa dodajte vinski kis, da riba med kuhanjem ne bi razpadla. Kuhajte nepokrito na majhnem ognju 45‒60 minut.

Nasvet: Ribo je priporočljivo jesti vsaj dvakrat na teden. Izberite tiste ribe, ki jih radi jeste in ki so vam na voljo.