Tortilje na žaru s piščancem in zelenjavo

Pripravite žar za ljubitelje mehiške kuhinje in uživajte v piščancu s koruzo ter fižolom v hrustljavi tortilji.

  • 45 min
Tortilje na žaru s piščancem in zelenjavo

Sestavine

  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 Vegeta mediteranska marinada
  • 1 rdeča čebula
  • 1 večja rdeča paprika
  • 150 g sladke koruze
  • 200 g rdečega fižola Podravka
  • 100 g sira gavda
  • sol
  • poper
  • 10 manjših tortilj

Priprava

  1. Prsi prelijte z Vegeta marinado in pustite 30 minut, da se marinirajo.
  2. Rdečo čebulo in rdečo papriko narežite na rezance in nekaj minut dušite v segreti ponvi. Dodajte odcejen rdeč fižol in sladko koruzo. Začinite s soljo in poprom. Sir naribajte, preden pripravite meso. Meso na segretem žaru na vsaki strani pecite nekaj minut. Pred koncem pečenja na žaru popecite tudi tortilje, da jih boste lažje napolnili.
  3. Meso narežite na trakove, dodajte pripravljeno zelenjavo, nadevajte tortilje in na koncu meso posujte s sirom. Polnjene tortilje nato popecite na žaru.

Nasvet: NASVET ZA PEKO NA ŽARU: S peko tortilj in mesa na žaru dobite novo dimenzijo okusa, še posebej, če za peko uporabljate oglje.