Koprivniška podjetnika, brata Wolf, ustanovita delavnico za predelavo sadja, ki je predhodnica Podravke.

1934

Videz dela Podravke v štiridesetih letih dvajsetega stoletja, ko je bila oljarna.

1947

Delavnica bratov Wolf preide v družbeno last in Podravka dobi ime, ki ga nosi še danes.

1949

Začetek proizvodnje konfitur (finih marmelad).

1952

Začne se proizvodnja novih izdelkov, in sicer kandiranega sadja, žele bonbonov, sadnih sirupov, gorčice, kečapa, sadnih vin, sušene zelenjave, sterilizirane zelenjave in mesnih konzerv.

1957

Začne se proizvodnja znanih Podravkinih juh.

1958

Začetek proizvodnje klasične kokošje in goveje juhe. Petelin na Podravkini kokošji juhi postane simbol dobre domače juhe v vrečki, ki jo je treba kuhati samo pet minut, in pomeni pomoč zaposleni gospodinji. Tega leta sta kokošja in goveja juha prvič predstavljeni na Zagrebškem velesejmu.

1959

Prof. Zlata Bartl skupaj s svojim timom ustvari Vegeto – najbolj znani univerzalni dodatek jedem, ki se proizvaja že več kot pol stoletja in ga je mogoče kupiti v več kot 40 državah na petih celinah.

1959

Podravkin razstavni prostor na Zagrebškem velesejmu.

1959

Podravkin oglas za kokošjo in govejo juho ter ponudbo izdelkov.

1964

Na trgu je na voljo 10 novih juh v vrečkah.

1964

Na embalažo VEGETE 40 se doda slika kuharja, ki je do danes ostal eden od prepoznavnih elementov Vegetine embalaže.

1967

Prva sodelovanja s tujimi partnerji. Vegeta se odpira v svet – prvi izvoz na Madžarsko in v Rusijo.

1970

Začetek proizvodnje Čokolina, kasneje še drugih okusov otroške hrane z zaščitnim znakom medvedka, imenovanega Lino.

1970

Polnilnica mineralne vode v Lipiku preide v sestavo Podravke. Voda je bila takrat znana kot "Naravna mineralna voda", medtem ko je naziv "Lipički studenac" dobila leta 1973. Prva pisna sled o mineralni vodi in njeni uporabi sega v leto 1708, ko so obstajali štirje izviri mineralne vode.

1970

Na trg pošljejo 15 novih juh.

1972

V Ludbregu pri Koprivnici ustanovijo podjetje Belupo, ki se ukvarja s proizvodnjo zdravil.

1972

Zgradba z napisom Podravka je tudi danes vključena v proizvodne obrate Podravke.

1973

V sklopu industrijske cone na Danici je zgrajena tovarna za predelavo mesnih izdelkov – danes Danica mesna industrija, d. o. o.

1974

Oddaja "Majhne skrivnosti velikih kuharskih mojstrov" se prvič predvaja na televiziji.

1974

Izide tudi prva Vegetina knjiga receptov.

1980

Oglas za Podravkino Francosko juho.

1980

Podrobnost s Podravkinega razstavnega prostora na Zagrebškem velesejmu.

1981

Tovarna zdravil in kozmetike Belupo je zgrajena v sklopu industrijske cone Danica v Koprivnici.

Podravka je privatizirana in registrirana kot delniška družba.

Delnice Podravke, d. d., kotirajo v Prvi kotaciji Zagrebške borze.

1998

Mineralna voda je dobila ime "Studenac".

1998

Začne se proizvodnja "Studene" – naravne mineralne vode.

Odpre se nova tovarna Vegete v Koprivnici in tovarna Vegete, juh in praškastih izdelkov na Poljskem.

Podravka je prevzela podjetje Ital-Ice iz Poreča, proizvajalca kakovostnega sladoleda, sladic in distributerja zamrznjene hrane.

2002

Podravka je prevzela češko podjetje Lagris.

V industrijski coni Danica se odpre nova tovarna Podravkinih jedi.

2006

Blagovna znamka Eva postane del Skupine Podravka.

Začne se gradnja nove tovarne otroške hrane.

2007

Podravka kupi poljski blagovni znamki Warzywko in Perfekta ter hrvaško blagovno znamko Lero.

2007

Podravkine juhe praznujejo 50. rojstni dan.

2009

V Dugopolju je odprt nov skladiščno-distributivni center.

2009

50. obletnica najbolj znane Podravkine blagovne znamke – Vegete. V skladu z zlato številko obstoja je proizvedena jubilejna "Zlatna Vegeta", posneta pa je tudi nova epizoda znane oddaje "Majhne skrivnosti velikih kuharskih mojstrov".

2009

Podravka kupi blagovno znamko Belsad.

2012

Podravka je v sodelovanju z mestom Koprivnica vpeljala projekt edinstvenih "Zdravih obrokov", namenjenih osnovnošolcem.

2012

Vegeta Croatia Open Umag – novo ime največjega hrvaškega turnirja ATP.

2013

Petdeseti rojstni dan Podravkinega časopisa, edinstvenega mesečnika na Hrvaškem, s tradicijo, daljšo od pol stoletja.

Podravka in Inštitut Ruđerja Boškovića bosta skupaj ustanovila Center za inovacije v hrani.

2013

V letu, ko Podravkina kulinarična spletna stran Coolinarika.com praznuje svojo deseto obletnico, je število njenih uporabnikov doseglo 100.000.

2013

S kampanjo "Okusi za vse jezike" je Podravka obeležila vstop Hrvaške v EU.

2014

Kuharska oddaja "Kosilo za jutri s Podravko" je najbolj gledana kuharska oddaja na Hrvaškem.