Podravkina Nutritivna strategija

Podravkina Nutritivna strategija je naš vodnik pri razvoju novih in prenovi obstoječih receptov z namenom, da so vam v vsakem trenutku dostopni visoko kakovostni izdelki primerne hranilne vrednosti ter odličnega okusa.

Podravko v mnogih domovih uporabljajo že več kot 60 let. Že takrat je bil naš cilj proizvajati hrano visoke kakovosti in nadzorovanega izvora za preprosto ter hitro pripravo.   

Podravkin slogan Vedno s srcem je za nas vedno pomenil tesen kontakt s potrošnikom. Spodbudili ste nas, da vam omogočimo pripravo raznovrstnih jedi tudi v primeru, ko pri roki niste imeli sveže zelenjave ali sadja. Gotove tradicionalne jedi in sladke dobrote so bile ter še vedno so pomembna podpora v srečnih in manj srečnih trenutkih.  

Z nenehnim spremljanjem prehranskih navad in potreb potrošnikov na različnih trgih smo, zahvaljujoč Podravkinim strokovnim timom, razvili jedi za vsak trenutek (obroke, medobroke, prigrizke) ter ob vsaki priložnosti (doma, v naravi, v pisarni, med sestanki, v kinu ...)

Ohranitev vašega zdravja in opustitev slabih prehranskih navad je naše poslanstvo, zato smo izdelali Podravkino Nutritivno strategijo, s katero smo se obvezali:

  • zmanjšati vsebnost nasičenih in transmaščobnih kislin, soli (natrija) ter sladkorja v naših izdelkih;
  • optimizirati izdelke s hranilnimi snovmi za boljše zdravje;
  • v razvoju novih izdelkov se osredotočiti na optimalno rast in razvoj otrok, zdravo staranje, zdravje prebavnega sistema, posebne prehranske potrebe, vzdrževanje zdrave telesne teže ter zdravega načina življenja;
  • potrošnikom nuditi točne in pomembne informacije o naših izdelkih s pomočjo embalaže ter promocijskih dejavnosti;
  • poučevati in opozarjati na pomembnost hranilne vrednosti ter velikosti obrokov.   

Podravkina Nutritivna strategija je naš vodnik pri razvoju novih in prenovi obstoječih receptov z namenom, da so vam  v vsakem trenutku dostopni visoko kakovostni izdelki primerne hranilne vrednosti ter odličnega okusa. To dosegamo s sinergijo internega potenciala Podravke, z zunanjimi sodelavci in vami, potrošniki, ki nam že vsa ta leta stojite ob strani.