Želin

Želin

Za najokusnejše domače džeme in marmelade

Najboljša pomoč pri hitri pripravi domačih marmelad in džemov iz različnih vrst svežega zdravega sadja.  

Poleg dekstroze, ki se hitro absorbira in organizmu zagotavlja energijo, vsebuje tudi citronsko kislino ter pektin, ki je topljiva prehranska vlaknina.  

Za bogatejši okus lahko dodate tudi različne začimbe, kot so vanilja, cimet, nageljnove žbice, pomarančno in limonino lupinico ter sok. Ko želite najboljšo marmelado ali džem, vzkliknite: "Želim Želin!"

Povzetek...

Za hitro pripravo domačih džemov, marmelad in sadnih želejev

Sadje umijte in po želji narežite na manjše kose, pretlačite ali iztisnite sadni sok. Za pripravo džema ali marmelade potrebujete 1 kg narezanega ali pretlačenega sadja, za pripravo želeja pa 1 liter sadnega soka. Vsebino vrečke Želina dobro zmešajte z dvema žlicama... prikaži več Sadje umijte in po želji narežite na manjše kose, pretlačite ali iztisnite sadni sok. Za pripravo džema ali marmelade potrebujete 1 kg narezanega ali pretlačenega sadja, za pripravo želeja pa 1 liter sadnega soka. Vsebino vrečke Želina dobro zmešajte z dvema žlicama sladkorja, nato ga dodajte v sadje ali sadni sok. Ob neprestanem mešanju segrevajte do vrenja. Ob mešanju dodajajte sladkor. Pustite, da masa zavre, kuhajte 3 minute in sproti odstranjujte peno. Še z vročo napolnite čiste in segrete steklene kozarce ter jih takoj zaprite.

Pektin (E 440), dekstroza, citronska kislina (E 330), kalijev sorbat (E 202).

  • Shranjevanje: Na suhem mestu.
  • Rok trajanja: 24 mesecev
  • Embalaža: 25 g, 75 g

Prehranske vrednosti

Energetska vrednost 318 kcal / 1338 kJ
Masti 0 g
- Zasičene masne kisline 0 g
Ogljikohidrati 66 g
- Sladkorji 52 g
Vlakna 27 g
Beljakovine 0 g
Sol 1 g
prikaži vse
Vir: Podravka d.d. Na 100 g izdelka

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov