Želin 2:1

Želin 2:1

Za manj sladke džeme in marmelade

Uporablja se za pripravo manj sladkih džemov, marmelad in sadnih želejev, ki so zato bolj nežni ter se dajo lažje mazati. 

Pri pripravi je treba dodati 1 kg sadja in 500 g sladkorja. Ta količina je navedena na prednji strani zavitka (razmerje 2 : 1 – sadje : sladkor).

Povzetek...

Zavitek zadostuje za 1000 g sadja in 500 g sladkorja

Priprava

Navodilo za pripravo džema, marmelade in sadnega želeja: sadje operite in po želji narežite na manjše kose, pretlačite ali iztisnite sadni sok. Za pripravo džema ali marmelade potrebujete 1 kg narezanega ali pretlačenega sadja, za pripravo želeja pa 1 liter sadnega... prikaži več Navodilo za pripravo džema, marmelade in sadnega želeja: sadje operite in po želji narežite na manjše kose, pretlačite ali iztisnite sadni sok. Za pripravo džema ali marmelade potrebujete 1 kg narezanega ali pretlačenega sadja, za pripravo želeja pa 1 liter sadnega soka. Vsebino vrečke Želina 2 : 1 dobro zmešajte z dvema žlicama sladkorja, nato ga dodajte v sadje ali sadni sok. Ob neprestanem mešanju segrevajte do vrenja. Ob mešanju dodajajte sladkor. Pustite, da masa zavre, nadaljujte kuhanjem 3 minute in sproti odstranjujte peno. S še vročo napolnite v čiste in segrete steklene kozarce ter takoj zaprite.

  • Shranjevanje: Na suhem mestu.
  • Rok trajanja: 24 mesecev
  • Embalaža: 25 g

Sestavine

Želirna snov (pektin), dekstroza, regulator kislosti (citronska kislina), konzervans (kalijev sorbat).

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov