Neizogibno živilo z domačih jedilnikov lahko najdete v številnih zanimivih kombinacijah, in sicer v enolončnicah, prebrancu in različnih solatah.
Pokusite ga v lahkih zelenjavnih različicah ali s suhimi rebri in kislim zeljem. Nepremagljiv je po okusu in hranilnih vrednostih.
Rjavi fižol je zelo hranljivo živilo. Prehranske vlaknine so pomembne za vzdrževanje ustrezne ravni holesterola v krvi. Beljakovine, magnezij, folna kislina, lecitin ... vse to so samo del hranljivih snovi, ki jih vsebuje.
Povzetek...
Fižol je zelo zdravo živilo • Odličen je za pripravo enolončnic, prilog in različnih solat
Prehranske vrednosti
Energetska vrednost | 114 kcal / 480 kJ |
---|---|
Masti | 0.3 g |
- Zasičene masne kisline | 0.07 g |
Ogljikohidrati | 8 g |
- Sladkorji | 1 g |
Beljakovine | 4.8 g |
Sol | 0.65 g |
… | prikaži vse |
Vir: Podravka d.d. | Na 100 g izdelka |
Poskusite jih v teh receptih
Glejte podobne izdelke
- OBROK
- Kosilo
- Večerja
- OKUS
- Slano
- GLAVNE SESTAVINE
- Zelenjava
- Stroćnice
- TIP IZDELKA
- Priloge jedem
- STOPNJA PRIPRAVE
- Pol pripravljeno
- DRUGE ZNAČILNOSTI
- Primerno za vegetarijance
- Brez glutena
- BLAGOVNA-ZNAMKA
- Podravka