Preliv za torte

Preliv za torte

Za okusnejše in lepše torte

Dolcelin preliv za torte lahko pripravite z vodo, vendar je okus bogatejši in boljši, če uporabite sadni sok (v tem primeru bo tudi obarvan).

Poleg sladkorja, ki je neposredni vir energije, vsebuje naravna sredstva za zgostitev, kot sta karuba guma in karagenan, ki je netopna prehranska vlaknina. Idealen je v kombinaciji s sadjem, s katerim navadno torto spremenite v sladko mojstrovino. 

Povzetek...

Priprava z vodo ali s sadnim sokom • Idealen v kombinaciji s sadjem

Vsebino vrečke zmešajte s 40 g (2 žlicama) sladkorja in 3 žlicami hladne vode, ki ste jo odvzeli od 2,5 dl vode. Preostalo vodo zavrite, odstavite z ognja, prilijte pripravljeno zmes in med mešanjem segrevajte, da zavre. Preliv hladite 1 minuto in z njim prelijte s sadjem... prikaži več Vsebino vrečke zmešajte s 40 g (2 žlicama) sladkorja in 3 žlicami hladne vode, ki ste jo odvzeli od 2,5 dl vode. Preostalo vodo zavrite, odstavite z ognja, prilijte pripravljeno zmes in med mešanjem segrevajte, da zavre. Preliv hladite 1 minuto in z njim prelijte s sadjem prekrito torto. Po 30 minutah hlajenja lahko torto razrežete. Namesto vode lahko uporabite sadni sok.

Sladkor, sredstvo za zgostitev (karagenan, karuba guma), regulator kislosti (kalijev tartarat).

  • Shranjevanje: Na suhem in hladnem mestu.
  • Rok trajanja: 24 mesecev
  • Embalaža: 13 g

Prehranske vrednosti

Energetska vrednost 341 kcal / 1450 kJ
Masti 0 g
- Zasičene masne kisline 0 g
Ogljikohidrati 79 g
- Sladkorji 79 g
Vlakna 12 g
Beljakovine 0 g
Sol 0.55 g
prikaži vse
Vir: Podravka d.d. Na 100 g izdelka

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov