Patagonski lignji očišćeni - tulci in lovke

Patagonski lignji očišćeni - tulci in lovke

Morski vir okusa

Za kuhanje s strastjo – lignji Eva, tulci in lovke, so na voljo že očiščeni in pripravljeni za vse: polnjenje, pečenje, cvrtje ali rahlo dušenje. Njihovo čvrsto, a sočno meso omogoča številne kombinacije – od polnjenih lignjev in rižot do hitrih testenin z morskim pridihom. Brez nereda in neprijetnih vonjav je priprava hitra, vsak krožnik pa prinese pridih morja in okus, ki vabi po še. Lignji poenostavijo pripravo in pričarajo morski svet na vaši mizi.

Navodila za pripravo v ponvi: odtaliti in cvreti na vročem olju 3–5 minut, občasno obrniti. Začinite po želji. Navodila za pripravo v fritezi: odtaliti in cvreti v vročem olju 2–3 minute / 180–190 °C. Navodila za pripravo v pečici: odtaliti in peči 8–10 minut / 180–200 °C.

Patagonska lignja (Loligo gahi) 90 %, voda 10 %. Lahko vsebuje rake in ribe.

  • Shranjevanje: Hraniti pri temperaturi –18 °C ali nižji. Po odtaljevanju je izdelek treba toplotno obdelati. Ne uživajte ga surovega. Enkrat odtaljenega izdelka ni dovoljeno ponovno zamrzniti!
  • Rok trajanja: 18 mesecev.
  • Embalaža: 400 g.

Prehranske vrednosti

Energetska vrednost 77 kcal / 327 kJ
Maščobe = 1.5 g
- od tega nasičene maščobe = 0.4 g
Ogljikohidrati = 1.2 g
Beljakovine = 15 g
Sol = 1.2 g
prikaži vse
Vir: Podravka d.d. Na 100 g izdelka

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov