Muffins

Muffins

Odlični so, to že vsi vedo

Priljubljeni kolački, ki jih vidite v filmih, se lahko znajdejo tudi na vaši mizi. V njih lahko uživate zjutraj in zvečer, jih postrežete same ali z mlekom ali s kakavom. Obožujejo jih predvsem otroci. 

Mešanica je bogata z ogljikovimi hidrati, zaradi vsebnosti naravno sladkega posnetega mleka v prahu pa ni treba dodati sladkorja.  

Za okusne kolačke ob vsaki priložnosti.

Povzetek...

Priljubljeni kolački za vse priložnosti • Za 12 mafinov • Otroci jih obožujejo

Priprava

Treba je dodati: 1 jajce, 50 ml olja, 125 ml vode. Mešanico za kolač vsujte v posodo in dodajte jajce, olje ter vodo. Vse skupaj mešajte z mešalnikom (pri srednji hitrosti) 3–4 minute, da dobite gladko testo. Manjši del koščkov čokolade (približno 10 g) dajte na stran,... prikaži več Treba je dodati: 1 jajce, 50 ml olja, 125 ml vode. Mešanico za kolač vsujte v posodo in dodajte jajce, olje ter vodo. Vse skupaj mešajte z mešalnikom (pri srednji hitrosti) 3–4 minute, da dobite gladko testo. Manjši del koščkov čokolade (približno 10 g) dajte na stran, preostale pa z žlico vmešajte v testo. V 12 modelčkov, ki ste jih predhodno razporedili na model za peko, z žlico enakomerno razporedite testo, da sega do polovice modelčka. Preostale koščke čokolade posujte po testu. Pecite približno 20 minut pri 200 °C. Pečene kolačke odstranite iz modela in pustite, da se ohladijo v modelčkih.

  • Shranjevanje: Na suhem in zračnem mestu.
  • Rok trajanja: 12 mesecev od datuma proizvodnje.
  • Embalaža: 350 g

Sestavine

Sestavine mešanice za testo: pšenična moka, sladkor, sredstvo za rahljanje (natrijev hidrogenkarbonat, glukono-delta-lakton, dinatrijev difosfat), posneto mleko v prahu, emulgator (E 481), kuhinjska sol, sredstvo za zgostitev (ksantan gumi, E 466), aroma. Lahko vsebuje jajca v sledeh. Sestavine koščkov čokolade: sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator (E 442). Kakavovi delci: min. 50 %.

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov