Marmorni kolač s čokoladnim prelivom

Marmorni kolač s čokoladnim prelivom

Raznolikost okusov

Dobro znan marmorni kolač je vedno dobrodošel na vseh mizah in ob vseh priložnostih. Marmorni kolač s čokoladnim prelivom Dolcela vsebuje cela zrna ovsa in pire, dodatne koristi pa prinašajo priljubljena semena chia. Za popolno doživetje kolač prelijte s priloženim čokoladnim prelivom, po priporočilu Dolcele pa ga lahko sladkate z medom, rjavim sladkorjem ali agavinim sirupom. V kratkem času naredite marmorni kolač, ki bo ostal v spominu, in preživite več časa s svojimi bližnjimi.

Povzetek...

Vsebuje polnozrnato ovseno in pirino moko • Vsebuje semena chia • 1 kolač vsebuje 101 kcal • Sladkajte sami!

Priprava

Navodilo za pripravo svetlega biskvita: V posodo stresite vsebino vrečke za svetel biskvit, dodajte 2 žlici medu (40 g), 2 jajci, 50 ml olja in 80 ml mleka. Mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke zmesi (2–3 minute / najvišja hitrost). Pripravljeno... prikaži več Navodilo za pripravo svetlega biskvita: V posodo stresite vsebino vrečke za svetel biskvit, dodajte 2 žlici medu (40 g), 2 jajci, 50 ml olja in 80 ml mleka. Mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke zmesi (2–3 minute / najvišja hitrost). Pripravljeno zmes vlijte v namaščen model za kolač. Navodilo za pripravo temnega biskvita: V drugo posodo stresite vsebino vrečke za temen biskvit, dodajte 2 žlici medu (40 g), 2 jajci, 50 ml olja in 80 ml mleka. Mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke zmesi (2–3 minute / najvišja hitrost). Pripravljeno zmes nanesite na svetel biskvit v namaščenem modelu za kolač. S pomočjo žlice počasi premešajte zmesi v modelu, da dobite marmorni videz. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C / 30–35 minut (pogoje peke prilagodite značilnostim svoje pečice). Navodilo za pripravo čokoladnega preliva: V posodo za segrevanje stresite vsebino vrečke za čokoladni preliv, dodajte 5 žlic (50 ml) vode in med mešanjem rahlo segrevajte 2 minuti, dokler se sestavine ne raztopijo in povežejo. Čokoladni preliv pustite stati 3–4 minute, da se nekoliko strdi. Prelijte ga po pečenem in ohlajenem marmornem kolaču.

  • Shranjevanje: Na suhem in hladnem mestu.
  • Rok trajanja: 12 mesecev
  • Embalaža: 330 g

Sestavine

Mešanica v prahu za svetel biskvit: Sestavine: pšenična moka, koruzni škrob, pirina polnozrnata moka (9,5 %), semena chia (Salvia hispanica) (7,9 %), kvinojina moka (4,8 %), sredstva za vzhajanje (natrijev hidrogenkarbonat, glukonodelta-lakton), aroma. Mešanica v prahu za temen biskvit: Sestavine: pšenična moka, polnozrnata ovsena moka (16 %), koruzni škrob, kakav v prahu z manj maščobe (10,5 %), sredstva za vzhajanje (natrijev hidrogenkarbonat, glukonodelta-lakton), emulgator (sojin lecitin). Mešanica v prahu za čokoladni preliv: Sestavine: čokolada (prah) 49 % [(sladkor, kakav v prahu, kakavovo maslo, emulgator (sojin lecitin)); kakavovi deli: min. 41 %], smetana v prahu, sladkor, palmina mast v prahu, laktoza, modificirani škrob.

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov