Čokoladni Muffins

Čokoladni Muffins

Za tiste, ki nimajo nikoli dovolj čokolade

Ti čokoladni kolački so primerni za vse priložnosti. Obožujejo jih predvsem otroci, zagotovo tudi zaradi čokoladnih zvezdic, ki jim dajo tudi dodaten čokoladni okus. 

Bogati so z ogljikovimi hidrati, ki so glavni vir energije, prav tako vsebujejo tudi okusen kakavov prah.

 

Povzetek...

Priljubljeni kolački za vse priložnosti • Čokoladne zvezdice dajo dodaten čokoladni okus • Za 12 kolačkov • Obožujejo jih predvsem otroci

Priprava

Treba je dodati: 1 jajce, 100 ml olja, 150 ml vode. Navodilo za pripravo: Mešanico za kolač vsujte v posodo in dodajte jajce, olje ter vodo. Vse skupaj mešajte z mešalnikom (pri srednji hitrosti) 3–4 minute, da dobite gladko testo. Manjši del koščkov čokolade (približno... prikaži več Treba je dodati: 1 jajce, 100 ml olja, 150 ml vode. Navodilo za pripravo: Mešanico za kolač vsujte v posodo in dodajte jajce, olje ter vodo. Vse skupaj mešajte z mešalnikom (pri srednji hitrosti) 3–4 minute, da dobite gladko testo. Manjši del koščkov čokolade (približno 10 g) dajte na stran, preostale pa z žlico vmešajte v testo. V 12 modelčkov, ki ste jih predhodno razporedili na model za peko, z žlico enakomerno razporedite testo, da sega do polovice modelčka. Preostale koščke čokolade posujte po testu. Pecite približno 20 minut pri 200 °C. Pečene kolačke odstranite iz modela in pustite, da se ohladijo v modelčkih.

  • Shranjevanje: Na suhem in zračnem mestu.
  • Rok trajanja: 12 mesecev od datuma proizvodnje
  • Embalaža: 350 g

Sestavine

Sestavine mešanice za testo: pšenična moka, sladkor, kakavovo prah (6 %), sredstvo za vzhajanje (natrijev hidrogenkarbonat, dinatrijev difosfat), posneto mleko v prahu, emulgator (E 481), kuhinjska sol, sredstvi za zgostitev (E 466, ksantan gumi), aroma. Lahko vsebuje jajca v sledovih. Sestavine koščkov čokolade: sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator (E 442). Kakavovi delci: najmanj 50 %.

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov