Rdeče-bela fantazija s koščki jagod

Barvito fantazijo v kombinaciji vaniljevega pudinga in jagod v želatini postrezite okrašeno z lističi mete in uživajte.

  • 30 min
Rdeče-bela fantazija s koščki jagod

Sestavine

  • 200 g džema ekstra, jagoda
  • 1 mleta želatina Dolcela
  • 150 ml vode
  • 2 vrečki pudinga s koščki jagod Dolcela
  • 80 g sladkorja
  • 1 l mleka

Priprava

  1. Prašek za puding s koščki jagod zmešajte s polovico sladkorja. Od 1/2 litra hladnega mleka vzemite 6 žlic in ga dobro vmešajte v mešanico pudinga ter sladkorja.
  2. Preostalo mleko zavrite, ga umaknite z ognja ter mu dodajte raztopljeni prašek za puding, postavite nazaj na štedilnik ter ob mešanju kuhajte 1–2 minuti. Vroč puding vlijte v servirne kozarce do približno 1/3.
  3. Vsebino vrečke z želatino zmešajte s 50 ml hladne vode in pustite 10 minut, da želatina nabrekne.
  4. Džem zmešajte s preostalo vodo, postavite na štedilnik, segrejte do vrenja in pri nizki temperaturi kuhajte približno 2–3 minute. Umaknite z ognja, dodajte pripravljeno želatino, dobro premešajte in razporedite po pudingu v kozarcih. Pustite, da se želatina dobro ohladi in strdi.
  5. Ko je želatina dovolj čvrsta, na enak način pripravite še drugi puding s koščki jagod.

Porcija: Pripravljeni puding razporedite po želatini, pustite, da se malo ohladi, in do serviranja postavite v hladilnik. Po želji okrasite z narezanimi jagodami in lističi mete.

Nasvet: Namesto jagodnega džema lahko uporabite tudi drug džem ali sadni sok.