Pita s pudingom in gozdnimi sadeži

Postrezite to posebno pito z gozdnimi sadeži in smetano ter uživajte v okusni hladni sladici.

  • 50 min
Pita s pudingom in gozdnimi sadeži

Sestavine

Za testo

  • 110 g Štajerske ostre moke Intes
  • 20 g kakava Gorenjka
  • ščepec soli
  • ½ žličke pecilnega praška Dolcela
  • 2 žlici sladkorja (30 g)
  • 60 g masla
  • 2 rumenjaka

Za kremo

  • 1 zavitek čokoladnega pudinga Dolcela
  • 60 g sladkorja
  • 500 ml mleka
  • 1 zavitek šlag kreme z okusom vanilje Dolcela
  • 125 ml mleka
  • 50 ml sladke smetane

Za okrasitev

  • 200 g borovnic, malin ali robid

Priprava

  1. Moki dodajte kakav, sol, pecilni prašek in sladkor.
  2. Dodajte maslo in rumenjak ter zamesite testo.
  3. Testo za 20 minut postavite v hladilnik, nato pa ga razvaljajte na velikost modela za pite (Ø 26).
  4. S testom obložite model, da prekrijete robove, prepikajte ga z vilicami in pecite 15–20 minut na 180 °C.
  5. Pečeno testo pustite, da se ohladi.

Krema

  1. Prašek za puding zmešajte s sladkorjem in 6 žlicami mleka.
  2. Preostalo mleko zavrite in vanj umešajte pripravljeni prašek za puding.
  3. Med stalnim mešanjem kuhajte nekaj minut, nato pa vroč puding enakomerno razporedite na testo za pito in pustite, da se ohladi.
  4. Prekuhanemu hladnemu mleku dodajte sladko smetano in prašek za kremo.
  5. Zmešajte z mešalnikom, da dobite penasto kremo.
  6. Kremo razporedite po ohlajenem pudingu in okrasite s svežimi borovnicami.
  7. Kolač pustite, da se ohladi.

Porcija: Ohlajen kolač narežite in postrezite.

Nasvet: Za testo uporabite maslo sobne temperature.