Aromatičen brodet Jadran

Edinstveni morski kombinaciji te jedi dodajte morske ribe in zlato kapljico iz sredozemskih vinogradov.

  • 35 min
Aromatičen brodet Jadran

Sestavine

  • 600 g fileja orade
  • 150 g komarčka
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlica komarčkovih semen
  • 4 stroki česna
  • 200 ml suhega belega vina
  • 1 Bio Passata Rustica Podravka (500 g)
  • 1 kokošja kocka Vegeta
  • 2 lovorova lista Maestro
  • 400 ml vode
  • Sol
  • črni poper Maestro
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava

  1. Koromač očistite, narežite na rezine in na hitro popecite v ponvi na segretem olivnem olju, da dobi lepo zlato barvo.
  2. Koromač dajte na stran. V isto ponev dodajte koromačeva semena in drobno sesekljan česen.
  3. Na hitro prepražite, da se česen ne zažge, vendar dovolj, da zadiši.
  4. Zalijte z belim vinom in kuhajte 1 minuto. Nato dodajte passato, kokošjo kocko, lovorov list, premešajte, pokrijte in na zmernem ognju kuhajte še približno 10 minut.
  5. Po potrebi solite in poprajte.
  6. Dodajte popečen koromač, na koščke narezan file orade in rahlo premešajte. Pokrijte in dušite 5–10 minut, da se riba skuha.
  7. Posujte s sesekljanim peteršiljem in takoj postrezite s popečenim kruhom.

Nasvet: Namesto orade lahko uporabite katerokoli drugo vrsto bele ribe.