Osvežujoča omaka z olivami

Poletna osvežitev iz jogurta, sredozemskih dobrot in česna vas bo presenetila s svojo svežino, z domačim kruhom ter jedmi z žara pa zagotavlja odlično kulinarično doživetje.

  • 15 min
Osvežujoča omaka z olivami

Sestavine

  • 100 g mehke fete ali rikote
  • 30 g črnih oliv
  • 30 g zelenih oliv brez koščic
  • 1 strok česna
  • 180 g jogurta
  • 100 ml smetane

Za dekoracijo

  • Nasekljane zelene in črne olive
  • 1 žlica nasekljanega svežega peteršilja
  • Za postrežbo:
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
  • Popečen kruh, tacosi, ribe in piščanec z žara

Priprava

  1. V električnem mešalniku zmeljite feto, nasekljane črne in zelene olive ter stisnjen česen. Dodajte jogurt in smetano. Še enkrat vse skupaj dobro zmešajte.
  2. Omako dajte v skledo. Okrasite jo z nasekljanimi olivami in peteršiljem. V manjši skledi zmešajte olivno olje, stisnjen česen in nasekljan rožmarin.

Porcija: Kruh popecite, da postane hrustljav, in nanj namažite omako.

Nasvet: Omako lahko ponudite kot prilogo jedem z žara.