Tunina solata Espana

Sredozemska obala s svojim vonjem in mirnim ozračjem ponuja popolno rešitev za vaš jedilnik. Tunina solata je neizogiben del tega lepega razpoloženja, ki ga lahko ustvarite v svoji kuhinji, tudi ko se vrnete domov.

  • 20 min
  • 6 osebe
Tunina solata Espana

Sestavine

  • 1 manjša glava zelene solate
  • 2 paradižnika
  • 2 kumari
  • 200 g zelenih oliv
  • 1 rdeča paprika
  • 40 g rdeče čebule
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 2 pločevinki koščkov tunine v olivnem olju (2 X 160 g)
  • 3 jajca

Priprava

  1. V veliko posodo dajte oprano in na trakove narezano zeleno solato, narezan paradižnik, na rezine narezane kumare, čebulo in olive ter na kocke narezano papriko. Jajca trdo skuhajte, narežite na četrtine in dajte na solato.
  2. Tunino odcedite in dodajte k jajcem. V lončku zmešajte olivno olje, vinski kis, sol in poper. S prelivom prelijte solato.

Porcija: Nato vse skupaj premešajte in postrezite s popečenim kruhom.

Nasvet: S solato lahko napolnite tudi tortilje. Tako boste dobili energijsko bogatejši obrok, ki ga lahko uživate tudi, kadar ste zdoma.

Prehranske vrednosti

Energija 316 kcal / 1.321 kJ
Na 100 g izdelka Vir: Podravka d.d.