Hrustijavo presenečenje

Živilo, ki kot izročilo Inkov potuje skozi čas, lahko pripravite tudi v tem stoletju, in sicer v kombinaciji s kozicami, paradižnikom in origanom. Z dodatkom belega vina pa vam bo zagotovo polepšala dan – govorimo namreč o kvinoji.

  • 30 min
Hrustijavo presenečenje

Sestavine

  • 1 bageta
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 jajčevec (200 g)
  • 200 g svežega paradižnika
  • 60 g čebule
  • 2 pločevinki filetov tunine v olivnem olju Eva (2 X 115 g)
  • 1 žlica nasekljane bazilike

Priprava

  1. Bageto narežite in rezine popecite v ponvi. Jajčevec narežite na rezine in na hitro popecite na segretem olivnem olju ter posolite.
  2. Rezino jajčevca položite na bageto. Paradižnik narežite na koščke, dodajte tunino, na drobno narezano čebulo in baziliko. Solite in poprajte ter položite na rezine jajčevca.

Porcija: Takoj postrezite.

Nasvet: Namesto jajčevca lahko uporabite zelene ali rumene bučke.