Panzanella juha

For this refreshing cool and delicious soup you just need a walk through the garden or the market and cucumbers, tomato and pepper will turn into your favourite starter, while capers and olives will give a Mediterranean touch to your dish.

  • 15 min
Panzanella juha

Sestavine

  • 1 bio pasiran paradižnik Podravka 400 g
  • 1 zelena paprika (100 g)
  • 1 manjša kumara (100 g)
  • 1 čebula (60 g)
  • 1 strok česna
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • 200 ml Bio Passata Rustica Podravka
  • 6 črnih oliv
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici manjših listov bazilike
  • Popečene kocke kruha

Priprava

  1. V mešalnik dajte pasirani paradižnik, narezano zeleno papriko, narezano olupljeno kumaro, čebulo, česen, kis, olivno olje, pasirani paradižnik ter vse dobro zmešajte.
  2. Dodajte dovolj vode (približno 400 ml), da zmes rahlo razredčite.
  3. Solite in poprajte po potrebi.
  4. Juho postavite v hladilnik, dokler je ne postrežete..

Porcija: Postrezite z narezanimi olivami, kaprami, lističi bazilike in popečenimi kockami kruha.

Nasvet: Kapre lahko zmešate skupaj z zelenjavo, kar bo dalo juhi intenzivnejši okus.