Pisana poletna pica

Priljubljeno jed lahko pripravite na še en očarljiv način, z mešanico raznovrstne zelenjave, pikantnih začimb in tunine.

  • 50 min
Pisana poletna pica

Sestavine

Za testo

  • 1 mešanica za testo za pizzo (400 g)
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 200–250 ml vode
  • 4–5 žlic olja

Za omako

  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih s kaprami in origanom (500 g)
  • 150 g mocarele
  • 1 zelena paprika
  • 2 pločevinki tunine solate Eva Mexicana (2 X 115 g)
  • 80 g zelenih oliv

Priprava

  1. Mešanico za testo zmešajte s kvasom, postopoma dolivajte mlačno vodo in olje ter zamesite testo. Testo pustite vzhajati približno 15 minut.
  2. Nato ga razvaljajte in položite na namaščen model za peko (40 x 30 cm). Po testu razporedite nasekljan paradižnik, narezane olive, mocarelo in na kolobarje narezano papriko.
  3. Pico pecite približno 15 minut na 220 °C.

Porcija: Po pečeni pici razporedite tunino solato in postrezite.

Nasvet: Pico lahko spečete tudi v okroglem modelu ali preprosto na papirju za peko.