Morski žar

V sezoni bučk, morja in sonca pripravite jed na žaru. Poleg tunine ter narezane mocarele z olivnim oljem je to odlična izbira za kosilo.

  • 25 min
Morski žar

Sestavine

  • 2 bučki (250 g)
  • 1 rdeča paprika (200 g)
  • 1 jajčevec (250 g)
  • 1 žlica Vegete mediteran
  • 60 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 pločevinki filetov tunine v rastlinskem olju Eva (2 X 115 g)
  • 200 g mocarele
  • Narezana bazilika

Priprava

  1. Bučke, papriko in jajčevec narežite na dolge rezine, posujte z Vegeto in poškropite z oljem. Narezano zelenjavo popecite v žar ponvi.
  2. Toplo zelenjavo zložite na krožnik, nanjo razporedite tunino in narezano mocarelo ter prelijte s preostalim olivnim oljem.

Porcija: Solato posujte z baziliko in postrezite toplo ali hladno.

Nasvet: Preden z olivnim oljem prelijete solato, mu lahko dodate nasekljan česen.